Actualitate

Protecția Copilului se delimitează de orice responsabilitate privind moartea adolescentului de 18 ani, găsit în lacul Marghiloman

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a transmis luni un comunicat de presă referitor la situația adolescentului de 18 ani, găsit mort duminică în lacul Marghiloman. În comunicat, reprezentanții DGASPC, sistem în care Vasile Burtea, se afla din anul 2006  împreună cu fratele său, transmit că adolescentul care împlinise 18 ani în iunie a solicitat o lună mai târziu încetarea măsurii de protecție socială. Prin această precizare, DGASPC se delimitează practic de orice responsabilitate privind moartea adolescentului de 18 ani, găsit mort în lacul Marghiloman.
Redăm mai jos integral comunicatul remis de DGASPC Buzău:
”Personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău este mâhnit de tragedia produsă, tânărul fiind cunoscut ca o fire veselă și sociabilă, pasionat  de sport și încrezător în capacitățile sale.
În anul 2006, pe fondul unei situații de neglijență severă în familie, tânărul a fost protejat împreună cu fratele său, printr-o măsură de protecție specială.
Pe perioada în care a beneficiat de măsură de protecție, au avut loc întâlniri sporadice cu tatăl, mama declarând că nu dorește să mențină legătura cu copiii săi.
Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și finalizarea cursurilor școlii profesionale, tânărul a solicitat în data de 12 iulie 2019 încetarea măsurii de protecție specială, solicitarea sa a fost înaintată instanței, care a dispus încetarea măsurii în data 12 septembrie 2019.
Atât înainte de părăsirea apartamentului, cât și după, pentru tânăr au fost identificate mai multe locuri de muncă și oportunități de formare profesională, pe care tânărul nu le-a acceptat, exprimându-și intenția de a pleca din țară, oportunitate identificată de el. Astfel, prin intermediul Serviciului Vocațional au fost identificate și realizate interviuri cu potențialii angajatori, în unele situații au fost făcute și demersurile premergătoare angajării.
Dumnezeu sa–l aibă în paza Sa, va rămîne în amintirea noastră, vesel, așa cum l-am cunoscut.