POLITICĂ

BĂTĂLII MARI PENTRU FUNCŢIILE DE VICEPRIMARI. S-au produs multe înţelegeri “contra naturii”

Începutul lui 2021 devine, pe zi ce trece, mai tensionat din punct de vedere politic, deşi alegerile locale şi generale s-au desfăşurat cu multă vreme în urmă. Zilele acestea, de pildă, în teritoriu se duce o luptă aprigă pentru impunerea viceprimarilor de comune, proces care se lasă cu scandaluri după scandaluri. Spre exemplu, liderul organizaţiei judeţene a P.N.L., deputatul Gabriel Avrămescu, susţine că, la Beceni, fruntaşi P.S.D. de la Buzău au participat abuziv la o şedinţă de Consiliu Local pentru a face presiuni asupra aleşilor, astfel încât social-democraţii să-şi impună viceprimarul. Concret, Avrămescu arată, într-un comunicat de presă, că vicepreşedintele Consiliului Judeţean a participat fără să fie invitat de primarul liberal al Becenilor la o întâlnire de C.L. presându-i, astfel, pe consilieri să aleagă un vice P.S.D.-ist, ceea ce s-a şi întâmplat, în final.

Mai mult, Avrămescu îi cere public preşedintelui C.J., Petre Emanoil Neagu, să explice dacă el l-a mandatat sau nu pe Adrian Petre să participe la şedinţa C.L. Beceni. Până la redactarea acestui material de presă P.S.D. nu a avut reacţie la acuzele P.N.L.

Un alt eveniment politic ciudat s-a produs, recent, la Ziduri, acolo unde singurul consilier local al P.M.P. a reuşit să strice calculele politice ale partidului care l-a propulsat în funcţie pe noul primar al comunei, şi anume Pro România. Pe scurt, P.M.P.-istul a decis să facă propriul său joc, astfel că a votat alături de aleşii P.S.D. pentru învestirea în funcţia de viceprimar al unui social-democrat, în persoana fostului primar al localităţii, în dauna propunerii Pro România, înregistrându-se, aşadar, o alianţă considerată importantă între P.S.D. şi P.M.P. contra Pro România. Totul, bazându-se, spun surse credibile, pe duşmănia mai veche dintre consilierul P.M.P. şi actualii lideri judeţeni ai Pro România.

În mod cert, astfel de evenimente s-au întâmplat în multe comune buzoiene şi, foarte posibil, multe altele vor avea loc.