Actualitate POLITICĂ

MESAJELE POLITICIENILOR PENTRU BUZOIENI LA ÎNCEPUT DE 2021

Politicienii buzoieni, fie ei de la putere, fie din opoziție, le-au transmis mesaje optimiste buzoienilor la finalul unui an greu și începutul plin de speranță al lui 2021. Majoritatea au luat forma unor postări pe conturile oficiale de Facebook, făcând referire, fără excepție, la criza sanitară fără precedent, dar și la modul în care poporul s-a întărit și a răspuns acestei provocări.

Liderul Opoziției, Marcel Ciolacu, a postat un mesaj care îndeamnă la luptă în orice circumstanțe:

”Românii sunt adevărații eroi ai acestui an! Voi !!! Voi sunteți cei care ați găsit soluții, atunci când statul v-a lăsat pe cont propriu! Iar apoi le-ați demonstrat prin vot că sunteți mai puternici ca ei. De aceea, cea mai bună lecție a acestui an este că fiecare dintre noi poate face diferența și toți ar trebui să încercăm să schimbăm lucrurile care nu ne convin. ” scrie Marcel Cioalcu pe Facebook.


Continuarea mesajului AICI

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a preferat un mesaj video, așa cum i-a obișnuit pe buzoieni atunci când are de comunicat ceva important.

”A fost un an dificil prin cele 9 luni de pandemie care au creat multe probleme pentru toți. Au fost, din pcăate, foarte multe familii care au pierdut oameni dragi, dar și familii care au fost în suferință, atât datorită crizei sanitare, cât și crizei economice. Sunt întotdeauna alături de buzoienii aflați în suferință.” spune Toma, în mesaj, amintind și de principalele proiecte ale municipalității derulate în 2020.

Mesajul integral AICI.

Liderul principalului partid la putere, Gabriel Avrămescu, vorbește, de asemenea, despre dificultățile lui 2020 și despre lecțiile pe care le-a adus pandemia:

”Un an extrem de dificil, plin de necunoscute și incertitudini, dar, în același timp, un an care ne-a adus împreună și care a reprezentat pentru mulți dintre noi întoarcerea acasă, alături de cei dragi. Am râs, am luptat, am cedat, am învățat să avem răbdare, să ascultăm și să ne adaptăm unei noi lumi, unor noi obiceiuri. Am avut parte de un an care a marcat istoria omenirii, un an în urmă căruia i-am pierdut pe mulți dintre noi și un an al luptei pentru supraviețuire. Suntem datori să fi învățat foarte multe din momentele cruciale prin care am trecut și în anul ce vine să demonstrăm că învățămintele ne pot clădi pentru a fi mai buni, mai performanți, mai puternici.”

Continuarea mesajului AICI.

Senatorul PNL, Vlad Mircea Pufu, vorbește, în mesajul său, despre contextul în care a apărut criza sanitară și despre atitudinile la care oamenii ar trebui să reflecteze, după această pandemie:

”Pamantul ramasese prea mic pentru ambitiile si preocuparile noastre. Proximitatea ne strangea si cautam fericirea, bucuria , in locuri din ce in ce mai indepartate. Au fost de ajuns o febra minora si o durere de cap ca sa ne arate cat de vulnerabili putem fi. Mici, neinsemnati si doar grandomani in raport cu natura. La primul stranut ne-am intors in fata portii parintesti , grabiti sa ne regasim drumul spre traditiile noastre, locurile natale, familie, credinta. Pentru ca atunci cand esti in cumpana aceste valori inseamna siguranta, inseamna ACASA!”

Restul mesajului, AICI.

Și deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a postat un mesaj pe Facebook, din interiorul cald al unui cămin în care apare alături de fiica sa, Sofia.

”Eu am avut un an frumos, plin de bucurii și pe alocuri presărat de dezamăgiri crunte. Pășesc în Noul An cu încredere și speranță că avem resurse să ne facem țara bine, ÎMPREUNĂ! La mulți ani!”