Actualitate

Băutura sezonului. Este delicioasă și are efect terapeutic. O buzoiancă o livrează direct acasă

sursa foto: google

O băutură naturală, delicioasă dar și cu efect terapeutic. Este propunerea unei buzoience care în aceste zile toride de vară vă aduce direct acasă sirop de soc și sirop de mentă. Băuturile sunt pregătite chiar de ea cu plante culese din propria grădină, lămâi ecologice, zahăr și apă.

”Siropurile le fac eu, acasă. Sunt delicioase. Sunt foarte concentrate motiv pentru care eu le pregătesc la sticle de 350 de grame. Ele pot fi consumate sub formă de limonade, adăugând o linguriță-două de sirop și apă minerală sau plată”, spune Cristina Cățoi.

Cei care doresc, băuturile pot fi livrate la domiciliu. Comanda minimă este de 50 de lei.

”Ducem direct acasă la client. O sticlă costă 20 de lei. Comanda minimă este de 50 de lei. Noi mai avem în momentul acesta și fructe proaspete: zmeură, mure și aronia. Clienții pot comanda ce doresc, inclusiv mentă proaspătă”, a mai spus Cristina.

Pe lângă faptul că este o băutură naturală, siropul de soc are și multe beneficii. Socul este asemuit cu o adevărată farmacie prin faptul că din această plantă se poate consuma totul: flori, fructe, inclusiv rădăcina.

De exemplu, florile de soc care sunt folosite la sirop sunt bogate în vitamina C, ulei volatil, acid caleic, acid ferulic, substanţe mucilaginoase, zaharuri, minerale.

Siropul care se obţine din florile de soc în scop terapeutic are efecte: diuretice, laxative, tonice, vitaminizante şi mineralizante, antiinflamatoare, galactogoge, detoxifiante.

Siropul de soc este tonic şi reconfortant servit în scop gustativ diluat în apă, apă minerala, apă cu gheaţă.