Actualitate

Clujul și Bucureștiul, mai aproape ca niciodată de Buzău! Festivalul „Buzăul lui Marghiloman” revine

„Buzăul lui Marghiloman”, aflat la a doua ediție, este un festival care cinsteşte memoria lui Alexandru Marghiloman şi care pune oraşul pe harta culturală a României și pe harta orașelor care găzduiesc mari festivaluri de muzică, prin Vila Albatros – Conacul Marghiloman şi grădina sa. Festivalul, pornit de la ideea lui Mircea Anghel, regizor și directorul artistic al festivalului, care stătea pe balconul Vilei Albatros, privind vizitatorii parcului, dorind ca Parcul Marghiloman să se transforme în „acasă” pentru tinerii din Buzău care își doresc să participe la activități recreative chiar în orașul lor.

Festivalul  va aduce aproape de noi, aici,  la Buzău,  ne spune regizorul  Mircea Anghel,  interpreți și trupe îndrăgite precum: „Vița de vie”, „Grimus, Robin and the Backstabbers”, Dora Gaitanovici, Jurjak, Bogdan Simion, Raluka& Balkanic”, „Dl Goe”, Ana Coman, Bianca Mihai,  „Rockabella, „The Krypotinite Sparks, „Toulouse Lautrec”, Paulina, mare parte dintre aceștia venind pentru prima data la Buzău. Ceea ce este foarte important de menționat este faptul că aceleași trupe concertează la marile festivaluri precum Electric și Nostalgia.

Astfel, pentru  patru zile, în perioada 14-17 iulie, 14 trupe vor susține concerte  în grădina Vilei Albatros, iar accesul publicului este gratuit, începând cu ora 19.00.

„Patru zile, paisprezece trupe! Între 14 și 17 iulie, în grădina Vilei Albatros, iar accesul este gratuit pentru toți iubitorii de rock alternativ, de muzică alternativă, pentru toți iubitorii de frumos, pentru toți iubitorii de artă! Ne bucurăm de patru zile de concerte și nu numai. O să avem o zonă de street food, care se poate asemăna cu orice zonă de street food de la festivalurile importante, fie că vorbim de Electric sau de Nostalgia. Începem pe 14, începem cu DL. Goe, continuăm cu Ana Coman și terminăm cu Vița de Vie. Toți artiștii care sunt la noi, vor fi ulterior și la Electric. Vineri continuăm cu The Kryptonite Sparks, Robin and The Backstabbers,Dora Gaitanovici,  sâmbătă ne bucurăm de Grimus, Toulouse Lautrec, iar duminică am încercat să luăm ceva din România reinterpretată, mai exact Bogdan Simion, pentru prima dată la Buzău, Paulina, pentru prima oară la Buzău, și proiectul Raluka &Balkanic pentru că este foarte rock”, declară Mircea Anghel, regizor și director artistic al festivalului.

În afara concertelor, zona de street food va fi foarte dezvoltată în acest an, pentru a fi cat mai asemănătoare cu cele de la marile festivaluri din țară.

„Anul acesta, pe lângă artiștii prezentați vom avea și o zonă de food, mai exact vom avea un food fest în aceeași locație. Anul acesta discutăm despre un alt nivel, avem agenți economici în zona alimentară, cu produse speciale. Avem un proces riguros de selecție al celor care vor veni la acest food fest pentru că ne-am dorit să aducem la Buzău ceea ce nu a mai fost, o zonă de food asemănătoare din orașele mari din România. Produse alese cu grijă, aspectul ales cu grijă, avem patru zile în care vă așteptăm cu mare drag în număr cât mai mare la Vila Albatros”, declară viceprimar Oana Matache.


„Este o mare bucurie să ne aflăm la a doua ediție Buzăul lui Marghiloman. Vrem să ne adresăm acelui segment de tineri  care nu se regăsea în  activitățile oferite de Buzău, un festival de bun simț pentru oameni de bun gust. Avem un line up atât de bogat și de frumos și de inedit pentru orașul nostru. Este o vară atât de plină și avem un festival început cu inima deschisă, cu foarte multă dorință de a face bine și de a demonstra că atunci când este multă muncă în spate și un buget decent  pe care noi l-am autoimpus, fără să depășească anumite limite poate ieși un proiect atât de valoros, care să-i aducă pe buzoieni la Vila Albatros, să evoce spiritul acestui loc, și de ce nu, să se audă dincolo de Buzău, în orașele din împrejurime și chiar din țară și să punem Buzăul pe harta orașelor în care se țin festivalurile importante de muzică”, declară director Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, Florina Potîrniche.