Actualitate

Bere după chipul și asemănarea consumatorului. O idee creativă lansată de singurul producător de bere artizanală din Buzău

Francois-Xavier D’Hollander este antreprenorul de origine franceză care, după 15 ani de management de top în cadrul unei multinaționale, s-a hotărât să înființeze o microberărie in Buzau unde produce brandul One Beer Later. Francois a mizat pe Buzău, și-a dorit să rămână aici, să cutreiere munții în lung și în lat, cu motocicleta de teren, și să producă bere. Pe scurt, să ducă o viață simplă și liniștită, într-un loc pe care îl consideră foarte frumos și la a cărui dezvoltare încearcă să contribuie.

„Promovez Buzăul pentru că aici trăiesc și îmi place regiunea. Sunt mândru de locul unde stau, îmi plac munții din regiune. Avem multe  locuri în natură și arhitecturi spectaculoase. Eu le spun tuturor să vină la Buzău și să viziteze zona”, declară Francois Xavier D`Hollander pentru Șansa News.ro.


Și, pentru că afacerile și comunitatea sunt mână în mână, într-un parteneriat, Francois-Xavier a urmărit să fie mereu conectat la nevoile comunității. Mulți dintre cei cu care a interacționat, i-au devenit nu doar parteneri, ci și prieteni. Mai nou, a creat o rețetă de bere, cu etichetă personalizată pentru promovarea Ținutului Buzăului. Pe etichetă predomină culorile chihlimbarului de la galben până la roşu, iar pe partea din spate a sticlei este o foarte scurtă istorie a chihlimbarului, alături de îndrumarea de a savura o bere cu aroma Munţilor Buzăului.

Tot lui Francois i se datorează faptul că bradul care a împodobit centru orașului, de sărbători, va ajunge apă tonică pe care buzoienii o vor găsi în câteva locuri, la vânzare. Este vorba despre partenerii One Beer Later, care au anunțat că vor să comande produsul încă din iarnă când știrea a apărut în spațiul public. De altfel, inițiativa a fost prezentată, pe larg, de portalul de știri sansanews.ro, AICI.

Rețetele din berăria lui Francois sunt atât de diverse încât e greu de crezut că n-ar satisface și cel mai pretențios client. Folosește doar ingrediente naturale, malț care este produs tot în Buzău, iar, cel mai important, spune el, lasă berea să fermenteze cât trebuie. Un alt secret este acela că folosește apă din sursă directă, un foraj de adâncime, apa fiind filtrată la 0.3 microni, ceea ce îi conferă o puritate perfectă pentru o bere la fel.

Activitatea de producție îi oferă antreprenorului francez un teritoriu atât de vast de explorat încât pare că imaginația, aici, chiar nu are limite. Așa au apărut berea cu vișine, cu fructul pasiunii și pin, până la berea păstrată în butoaie de lichior de lemn care oferă o aromă deosebită.

Iar dacă toate aromele excentrice încă nu v-au făcut să îi încercați berea, s-ar putea să vă facă cu ochiul o sticlă de pepsi, băutură obținută tot din ingrediente naturale.

Inedit este și faptul că francezul care a ales să producă bere artizanală la Buzău vine cu propunerea de branding personal. Altfel spus, dacă vrei o bere cu chipul și chiar numele tău, nimic mai simplu decât să o comanzi la fabrica lui Francois.

Oricine poate apela la Francois pentru o etichetă deosebită, atât cu propria față, cât și cu firma pe care o deține sau cu mesajul pe care vrea sa îl transmită. Pentru cantitățile mari, francezul promite și retușuri la rețetă în funcție de preferințele clientului.

Cât privește mahmreala, Francois dă asigurări că berea lui ține departe starea de rău de a doua zi. Are între 5% și 6% alcool, fiind destul de slabă, obținută doar din ingrediente naturale, și complet fermentată, așa că nu exist motiv de îngrijorare.

Produsele marca One Beer Later se găsesc în apropiere, la Pizzeria „La Motoare”, „Lacov Coffee Shop”, „Casa Ghizdeanu”, „Conacul Grigorescu”, „Cetățuia Restaurant”, se pot achiziționa și de la fabrică, dar și de pe site-ul online: https://webshop.onebeerlater.com/