Actualitate

Bianca și Rareș, doi eminescieni de elită! Azi șefi de promoție, mâine inginer IT și polițist. Unul promite să revină acasă, celălalt lasă Buzăul pentru un oraș cu mai multe oportunități

Fac parte din elevii de elită ai Buzăului, și, astăzi, au fost aplaudați la scenă deschisă de toți colegii și profesorii cu care au împărțit cei patru ani de liceu, fiind cei mai buni eminescieni. Bianca Elena Năftănăilă și Rareș Valentin Nicolaie sunt cei doi șefi de promoție din seria de elevi 2017-2021 ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu”. Adolescenții au reușit performanța de a încheia cei patru ani de studiu cu cea mai mare medie din liceu, respectiv 9.89.

Cu mai multe emoții ca niciodată, nostalgici dar plini de speranță, cei doi adolescenți au pășit în această dimineață cu încredere pe drumul spre liceu. Au trăit momente unice în viața lor și au savurat fiecare clipă alături de colegii de clasă, de profesorii care i-au îndrumat timp de patru ani , de diriginții lor. Pentru ei, ca fel ca și pentru zecile de absolvenți ai claselor a XII-a, astăzi clopoțelul a sunat pentru ultima dată. Au plâns și au râs. S-au bucurat și s-au întristat, dar au promis că prietenia pe care au legat-o în cei patru ani îi va ține împreună și pe viitor.

”Sunt foarte emoționată. E un moment unic din viața mea. Trăiesc multe sentimente, greu de exprimat în cuvinte”, a spus Bianca pentru sansanews.ro.

Și mai emoționat, Rareș a mărturisit că abia dacă a putut să închidă un ochi toată noaptea trecută.

”Mi-a fost destul de greu să adorm aseară pentru că este o zi pe care o aștepți din clasa a IX-a și odată ce vine își dai seama că au trecut patru ani fără să-ți dai seama. Este foarte emoționant. Sper că mi-am făcut părinții mândri. Îi iubesc foarte mult”, a spus Rareș.

Încercând să facă față trăirilor atât de intense care i-au încercat pe tot parcursul festivității, cei doi adolescenți au strălucit la momentul urcării pe scenă. A fost momentul lor. Clipa în care munca lor din cei patru ani a dat roade și a fost recunoscută și aplaudată la scenă deschisă. 9.89 este media generală cu care Bianca și Rareș au absolvit liceul. Un rezultat greu de obținut, mai ales în pandemie, dar care a meritat tot efortul acum, când, recunoștința celor din jur și mai ales bucuria părinților este atât de mare.

”Am muncit foarte mult și munca mea a dat rezultate în cele din urmă. A fost destul de dificil în pandemie, dar nu imposibil. Este foarte de greu să fii foarte bun, să fii în top, și să ai și o viață socială dar am reușit, în cele din urmă”, ne-a spus Bianca.

Pentru Rareș, vestea că este unul dintre cei doi șefi de promoție a venit abia în această dimineață și a rămas fără cuvinte. Nici părinții nu a apucat să-i anunțe, dar știe că vor fi foarte mândri.

”Sunt foarte bucuros. Nu mă așteptam, chiar în această dimineață am aflat. Am multe emoții. Acest titlu este dedicat colegilor mei. Trebuie să muncești mult, dar dacă compensezi și prin puțină distracție și prin relaxare, sigur că se poate, fără probleme. Eu, în primul rând am încercat să mă înțeleg foarte bine cu colegii mei, știu că dacă atmosfera este pozitivă, și în momentul în care sunt fericit și împăcat cu mine și informația predată poate fi reținută cu ușurință”, ne-a explicat Rareș.

Pentru cei doi adolescenți s-a încheiat o etapă, un drum început în urmă cu 12 ani. Până la pasul uriaș care le va decide viața de adult mai au de trecut un hop: bacalaureatul. Niciunul dintre cei doi nu au mari emoții pentru acest examen, în schimb ambii speră să fie admiși la universitățile pe care și le-au ales.

Bianca ar vrea să devină inginer IT și pentru asta a ales Universitatea Politehnică din București, în timp ce Rareș vrea o carieră în Poliție.

”Vreau să devin inginer IT. Pe viitor, mă văd la București. Buzăul mi se pare un oraș destul de mic și simt că nu-mi oferă atât de multe oportunități și de asta vreau să plec de aici”, ne-a mărturisit Bianca în timp ce Rareș a promis că va reveni acasă.

”Vreau să intru la Academia de Poliție. E un vis din clasa a VIII-a. Prefer să cred că Buzăul este casa mea și așa va fi mereu”, a spus Rareș.

Cei doi adolescenți au împărțit emoțiile astăzi cu restul colegilor.

Pentru toți eminescienii ziua de 3 iunie va fi ziua absolvirii, ziua în care au îmbrăcat roba și au purtat tocă, ziua în care au avut voie să-și strângă colegii în brațe chiar dacă în ultimul an și jumătate pandemia le-a răpit multe dintre bucuriile oferite de viața de licean.