Actualitate SĂNĂTATE

Spitalele care au tratat bolnavi cu COVID își reorganizează spațiile, după scăderea semnificativă a infecțiilor cu SARS-CoV-2. Câte paturi mai sunt la Râmnic pentru acești pacienți

 În condițiile în care numărul cazurilor noi de coronavirus se menține în continuare scăzut, conducerile spitalelor în care au fost tratați până acum bolnavii cu COVID-19, respectiv Spitalul Județean și Spitalul Municipal din Rm.Sărat, își reorganizează spațiile și reduc tot mai mult numărul paturilor pentru această categorie de pacienți.

De pildă, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, redeschis luna trecută și  pentru ceilalți bolnavi în afara celor cu SARS-CoV-2, de la 188 de paturi câte au fost aprobate inițial pentru tratarea celor pozitivi la coronavirus, s-a ajuns acum să mai fie destinate acestor bolnavi doar 50 de paturi.

Aceeași situație se regăsește și la Spitalul Județean Buzău, unde, de asemenea, s-a decis, în contextul scăderii numărului de bolnavi cu COVID, relocarea paturilor către alte afecțiuni decât cea care le-a provocat atâtea probleme medicilor în ultimul an.

Inclusiv la Terapie Intensivă se va putea reduce numărul de paturi iar decizia va sta  în mâna managerilor, care vor jongla cu aceste locuri în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.

”În afară de faptul că am redat circuitului, 3 din paturile COVID pentru non-COVID, pentru că de acum era o balanţă care înclina negativ la non- Covid, altă schimbare majoră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău nu s-a produs, pentru că atât secţia de Pneumologie, cât şi secţia de Boli Infecţioase şi chiar şi în etajul nostru de situaţii tampon nu au fost încă eliminate. La Râmnicu Sărat, în schimb, am revenit la o altă structură în aşa fel încât din cele 188 de paturi aprobate pentru COVID iniţial, acum mai sunt în circuit 50 de paturi repartizate din toate specialităţile, în toate secţiile. Există acest ordin 434 care de acum vine şi face nişte reglementări în acest sens, în revenirea la viaţa normală, dar fără a abandona vreodată ideea de spitalizare pentru COVID, chiar pe terapie intensivă şi pe celelalte secţii. Vreau să vă spun că toată această revenire a fost făcută sub condiţia ca atunci când rata de infectare va creşte în 48 de ore toate lucrurile să revină la standardul de la care am plecat în ceea ce priveşte spitalizarea COVID”, a declarat dr.Carmen Scîntei în emisiunea Focus News de la Focus Tv.