Actualitate

Bilanțul potopului de la Măgura și Unguriu: zeci de gospodării, curți și grădini inundate. Peste 10 ore au intervenit pompierii pentru evacuarea apei (FOTO)

Pompierii din Buzău au făcut bilanțul ruperii de nori care s-a abătut, miercuri seară, asupra unor dintre localitățile județului. Peste 10 ore au durat misiunile angajaților ISU, mobilizați în sprijinul oamenilor loviți de furia naturii. Pagube însemnate s-au produs îndeosebi în localitățile Măgura și Unguriu.

”Peste 15 pompieri au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodării ale căror locuințe sau subsoluri au fost inundate pe raza celor doua localități, misiuni ce au durat cumulativ peste 10 ore. Bilanțul final a identificat un număr de 6 intervenții la locuințe inundate pe raza comunei Măgura respectiv 16 pe raza comunei Unguriu, existând de asemenea alte zeci de gospodării inundate din care apa s-a retras rapid”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Pîrvu.

Concomitent cu misiunile de evacuare a apei, pompierii au acționat pentru devierea unui curs de apă ce punea în pericol integritatea a 4 locuințe, înlăturând astfel potențialul pericol pentru viața și bunurile proprietarilor.

Detalii și AICI