Actualitate

Festivitatea de deschidere a noului an școlar organizată de Colegiul Eminescu, umbrită de faptul că elevii nu pot reveni ”acasă”. Drept compensare, li s-a promis ceva (VIDEO)

Una caldă, alta rece pentru colectivul Colegiului Mihai Eminescu. Elevii și profesorii acestei școli nu vor reveni ”acasă”, în școala lor, deși a trecut aproape un an de când lucrările ar fi trebuit încheiate, conform promisiunilor autorităților. Drept compensare pentru această întârziere, conducerea Colegiului Eminescu a smuls de la vicele Apostu promisiunea că școala va avea în viitor o sală de sport modernă și suficient de mare pentru ca elevii să se poată antrena în bune condiții.

Luni, 13 septembrie, la festivitatea de debut a noului an școlar, viceprimarul Ionuț Apostu le-a vorbit elevilor de la Eminescu, abordând, printre altele, și subiectul reabilitării clădirii de pe strada Independenței. Viceprimarul Buzăului nu a putut da un termen exact privind finalizarea lucrărilor și revenirea întregului colectiv, elevi și profesori, în clădirea din centrul orașului. Însă, și-a exprimat convingerea că până la finele anului școlar șantierul va fi închis.

„Știu că pe buzele tuturor este această întrebare: „Domnule viceprimar, când ne întoarcem acasă?” Vreau să vă spun că facem toate eforturile ca în acest an școlar, ce începe astăzi, să vă întoarceți acasă, pentru că acolo este casa voastră. Zi de zi încercăm ca acest mare șantier din municipiul Buzău să fie finalizat, iar voi să vă bucurați din acest an școlar de cea mai frumoasă clădire școlară din municipiul Buzău și poate, chiar la nivel național. Pentru că, într-adevăr, este o clădire superbă” a declarat vicele Ionuț Apostu.

De partea cealaltă, conducerea Colegiului Mihai Eminescu a lansat o provocare autorităților locale: cum termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare se amână, iar elevii sunt nevoiți să învețe în continuare într-o altă clădire, pe strada Transilvaniei, la Colegiul Eminescu să fie realizată și o sală de sport nouă, unde să poată desfășura orele de educație fizică mai multe clase, în același timp.

„Suntem ferm convinși că veți face tot efortul să ne mutăm în Independenței. Dar, vă lansez o provocare: am identificat cu membrii Consiliului de Administrație în apropierea liceului, mai bine spus în Casa Armatei, o suprafață de 1000 de metri pătrați, care aparține Consiliului Local. Ce vă rugăm insistent: să ne faceți o sală de sport, ca să compenseze amânarea aceasta și vom înțelege că ne vom duce mai târziu la noi acasă, dar și cu sală de sport nouă” a declarat Rădița Palela, directorul Colegiului Eminescu.

Provocare acceptată de viceprimarul Buzăului, care a anunțat că primele demersuri au și fost făcute.

„Vă promit că o vom face. Deja am demarat demersurile numai cererii doamnei director privind mobilarea acelei suprafețe de teren. Într-adevăr, el a fost donat de către Armată Primăriei Municipiului Buzău cu acest scop, de aceea vă promit că vom declanșa demersurile, fie prin Compania Națională de Investiții, fie prin resurse locale bugetare. Vom amenaja acolo fie o sală de sport, fie pur și simplu un teren pentru diverse activități sportive.”

Clădirea Colegiului Mihai Eminescu din Buzău, veche de mai bine de 100 de ani, a intrat în reabilitare în urmă cu doi ani. Motiv pentru care elevii au fost mutați temporar într-o clădire de pe strada Transilvaniei, acolo unde își desfășura activitatea Colegiul Costin Nenițescu. Mai sunt câteva lucrări de executat la interior urmând, apoi, să fie înlocuit întreg mobilierul din școală. Ceea ce înseamnă că cel puțin până în primăvară Colegiul Eminescu va sta cu lacătul pe ușă.