Actualitate

Blocaj la Poșta Română. Colete și scrisori neexpediate, ghișee închise

Aveți de expediat un colet sau de rezolvat alte probleme la Poșta Română? Mare grijă când mergeți la ghișee, pentru că mâine dimineață va fi grevă.

Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment timp de două ore, între 8:00 și 10:00. Ceea ce înseamnă că între aceste ore nu se va desfășura nicio operațiune, activitatea fiind oprită total.

“Mâine vom începe programul ca de obicei, la prima oră a dimineții. Apoi, la ora 8:00 vom intra în grevă de avertisment până la ora 10:00, după care ne vom continua serviciul până la terminarea tuturor problemelor ce țin de activitatea poștală. În cele două ore, activitatea va fi redusă la zero”, spune Bogdan Ion, lider de sindicat Poșta Română Buzău.

Nemulțumirile angajaților Poștei Române sunt de natură salarială. Sindicaliștii spun că în prezent peste două treimi din salariaţi primesc lună de lună salariul minim pe economie. Ei cer, printre altele, o majorare salarială cu 400 de lei net şi creşterea sporului de loialitate.

Sindicaliștii atrag atenția că dacă nu vor găsi înțelegere, vor merge mai departe. Dacă după greva de avertisment de mâine nu vor primi un răspuns favorabil în cel mult 5 zile, va fi declanșată greva generală care va presupune oprirea activității la toate oficiile Poştei Române.

Bogdan Ion, lider sindicat Poșta Română Buzău

La oficiile poștale din județul Buzău sunt angajate circa 530 de persoane.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • …. știți de vilă și ce mașini are liderul de sindicat ?….ia investigați!…. să vă dau la eu mură -n gură!?…

  • Ce treaba avem cu mașinile celui de la sindicat? Salarizarea este defectuoasa și e sub orice limita! Sindicatul are partea lui de vină… Dar acum conducerea ne a pus capac!!