Actualitate

(Galerie foto) Ei sunt cei mai buni. Ce au făcut cei doi polițiști pentru a fi lăudați

Nu au nici doi ani de când au îmbrăcat uniforma de polițist însă deja și-au câștigat aprecierea tuturor colegilor. Este vorba despre agent de poliție Alexandru Andrei Jercan și agent de poliție Laurențiu Dinicu care recent au dovedit că formează cel mai bun echipaj din cadrul IPJ Buzău după ce s-au clasat pe primul loc la un concurs organizat între polițiștii din structurile operative.

Andrei Alexandru Jercan este din Topliceni și fost încadrat la IPJ Buzău în martie 2022, după ce a absolvit cursurile de la Câmpina. Colegul său, Laurențiu Dinicu este din Podgoria și a fost încadrat, din sursă externă, în noiembrie 2022.  Cei doi tineri formează echipajul Secției de poliție rurală Grebănu. Pasionați de sport și cu dorință de câștig, cei doi agenți au dovedit că și-au însușit tehnicile de îndemânare prezentate la stagiile de pregătire în domeniul sportiv și stăpânesc toate regulile atunci când vine vorba despre utilizarea armamentului din dotare în condiții de efort, reușind astfel să se califice pe primul loc la concursul organizat de polițiștii Biroului Pregătire Profesională.

În total, în concurs au fost înscrise 12 echipaje care au avut de parcurs un traseu aplicativ, format din 7 probe.  

”Traseul aplicativ a fost unul complex și a cuprins 7 obstacole, ce trebuie parcurse într-un timp limită. Lungimea totală a traseului a fost de aproximativ 400 de metri. Cele 7 obstacole au fost selectate cu scopul de a solicita din toate punctele de vedere organismul, reprezentând și o bună metodă de a testa suplimentar forma fizică a participanților, condiție cheie a desfășurării serviciului de zi cu zi. Probele au fost sărituri garduri, deplasare în echilibru, alergare printre obstacole, sprint, tarare manechin, tragere cu armamentul din dotare în condiții de efort, extragerea și transportul partenerului, sub scenariul unor leziuni”, informează Biroul de Presă din cadrul IPJ Buzău.

La finalul probelor, cei doi agenți au ieșit câștigători, dovedind că în ciuda timpului scurt de când poartă uniforma de polițist sunt foarte bine pregătiți să facă față cu brio situațiilor ce s-ar putea impune pe teren.

Pe locul II s-a clasat echipajul Serviciului Rutier, format din agent șef de poliție Moise Alexandru și Agent principal de poliție Fieraru Adrian, iar pe locul III s-a clasat echipajul Secției de poliție rurală Pârscov, format din agent șef adjunct de poliție Petrișor Georgică și agent de poliție Bercu Mihail.

Activitatea a fost coordonată de comisar șef Tărtăreanu Mihai-Liviu, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi de inspector de poliție Erdem Aura, din cadrul Serviciului Pregătire Profesională. Traseul aplicativ a fost organizat cu sprijinul Clubului Sportiv „Poliția Buzău”.

Activitatea fost cuprinsă în calendarul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău cu ocazia Zilei Poliției Române, care va fi aniversată în data de 25 Martie 2024.