Actualitate

Blocajul de la Comisia de Fond Funciar, înlăturat. Sute de dosare au fost soluționate în această vară

Teancurile de dosare pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor care s-au strâns în decurs de un an și au zăcut nemișcate luni bune, în condițiile în care Comisia de Fond Funciar din Buzău nu s-a putut întruni, sunt pe punctul de a fi soluționate. Circa jumătate dintre ele au fost dezbătute și rezolvate, iar până la finele anului și restul dosarelor vor fi soluționate.

Comisia de Fond Funciar nu s-a putut întruni din noiembrie anul trecut și până în vara acestui an, în condițiile în care funcția de secretar general al Prefecturii a rămas neocupată.  Lipsa unui secretar general a dus la un adevărat blocaj. Ședințele Comisiei de Fond Funciar nu s-au putut ține, context în care s-au strâns peste 400 de dosare pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor care nu au putut fi dezbătute și soluționate. Abia din iunie a fost numit un secretar general al Prefecturii Buzău și tot de atunci Comisia de Fond Funciar și-a reluat activitatea. În cele aproape 3 luni care s-au scurs de la acel moment, sute de buzoieni care cereau să li se recunoască dreptul de proprietate asupra unor suprafețe de teren au primit documentele mult așteptate. Iar până la finele anului, spune subprefectul Viorel Holban, toate dosarele aflate în așteptare vor intra în ședința Comisiei și se va da o hotărâre în fiecare caz.

“În 2020, în 12 luni au fost 5 ședințe ale Comisiei Județene de Fond Funciar, s-au adoptat 294 de hotărâri. În 2021, doar din iunie am putut activa datorită unor lucruri care nu au ținut de noi, mai exact pentru că nu am avut secretar în instituție. Din iunie până în august, am avut 4 ședințe și am avut 275 hotărâri adoptate, aproape câte au fost adoptate în 12 luni. Dosarele pe care le avem în lucru sunt 250, petiții si alte documente, aproximativ 180. În următoarele 4 luni vom ajunge la zi și nu vor mai fi întârzieri de fond funciar”, a declarat în ședința Colegiului Prefectural Buzău, Viorel Holban, subprefect cu atribuții de conducere a compartimentului de aplicare a Legii Fondului Funciar.