Actualitate

BOBAS revine. Mitingul aviatic de la Boboc, reluat după trei ani de pauză

Va fi din nou spectacol pe cer la Baza Aeriană de la Boboc! Mitingul aviatic organizat fără întrerupere până în pandemie va fi reluat după o pauză de trei ani. Potrivit unor surse sansanews.ro, anul acesta show-ul aerian va fi organizat pe 17 iunie, iar organizatorii promit o ediție de excepție. Deși deocamdată nu a fost stabilit programul final, evenimentul va aduce în fața buzoienilor cei mai buni piloți militari și civili din din țară dornici să-și arate măiestria pe cer.

Show-ul de la Boboc obișnuia să strângă aproape 10.000 de vizitatori, atât din Buzău cât și din județele vecine. Timp de aproape două ore și jumătate, miile de spectatori stăteau cu ochii pe cer pentru a admira zborurile în formații, lupingurile, tonourile, trecerile la verticală sau simulări de luptă aeriană, fiind doar câteva dintre momentele care stârneau, la sol, ropote de aplauze.

Cu siguranță, cei care vor ajunge anul acesta la BOBAS vor putea admira piloții și aeronavele din dotarea Bazei Aeriene Boboc, respectiv IAR 99, elicopterele Alouette, Iak 52, dar și aeronave venite de la alte baze aeriene din țară cum ar fi avioanele supersonice F -16. Nu vor lipsit nici parașutiștii care, de obicei deschideau show-ul aerian și nici exercițiile de la sol ale forțelor terestre.