Actualitate

Bobotează cu vreme de primăvară. Nu mai e mult, însă, și se instalează gerul

Anul acesta, gerul Bobotezei este doar un mit. În realitate, temperaturile vor ajunge și la 15-16 grade Celsius. În întreg județul se anunță o zi de sâmbătă cu mult soare și temperaturi extrem de ridicate pentru această dată.

De luni însă, vremea se schimbă radical. De la temperaturi de primăvară, trecem brusc la vreme foarte rece, cu maxime negative chiar și pe timpul zilei. Meteorologii spun că vor fi temperaturi mai mici chiar și cu 10 grade față de cele specifice datei din calendar. Iar vremea foarte rece va persista întreaga săptămână, până în data de 15 ianuarie.

“La sfârșit de săptămână va fi o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, posibil 16-17 grade sâmbătă, în partea de sud- est a țării. Duminică, masa de aer rece va afecta în special zona Moldovei, când maximele nu vor mai depăși 5-6 grade, în timp ce în sud-est vom mai consemna valori de 10, până la 13- 14 grade.

De luni, masa de aer cu caracteristici polare, deci foarte rece, va afectat toată țara, pentru că maximele vor deveni negative minus 7-minus 1 grad, cele mai coborâte în jumătatea nordică a țării, doar 1-2 grade în sudul extrem, iar ulterior minimile pe parcursul nopților vor fi foarte coborâte, spre minus 10-minus 15 grade în Transilvania și jumătatea nordică a Moldovei, în rest spre minus 9-minus 2 grade, în Oltenia. Și întreaga săptămână 8-15 ianuarie va fi caracterizată de un regim de temperaturi sub medie, cu cele mai mari abateri negative în special în partea de este și sud- est a țării și vorbim în medie valori mai coborâte decât ar fi normal cu mai mult de 10 grade Celsius”, a anunțat, la Antena 3, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.