Actualitate Șansa de Nehoiu

BRACONIERII DIN NEHOIU RĂMÂN ÎN AREST! Tribunalul Buzău le-a respins contestația

Cei doi bărbați din Nehoiu, arestați la finele săptămânii trecute, fiind acuzați că au vânat fără drept mistreți și cerbi din Munții Buzăului, rămân după gratii. Cei doi s-au adresat instanței imediat după ce au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, cu speranța că vor scăpa cu o măsură preventivă mai ușoară, însă nu au avut succes.

Ionuț Beteringhe, bărbatul de 39 de ani, și partenerul său de vânătoare, Stelian Tudor, un bărbat de 51 de ani, au fost arestați preventiv fiind acuzați de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor” dar și de „braconaj”. Imediat după ce magistrații au emis mandatele prin care cei doi braconieri au fost arestați pentru 30 de zile, ambii buzoieni au contestat măsura. Contestația a fost analizată, joi, de magistrații Tribunalului Buzău. Judecătorii au respins-o, însă, ca nefondată.

Iată decizia magistraților Tribunalului Buzău:

Respinge contestaţia formulată de inculpaţii BETERINGHE Ionuţ Mihai şi TUDOR Stelian împotriva încheierii nr. 1 din 29.05.2020 pronunţată de Judecătoria Pătârlagele în dosarul nr. 1069/277/2020, ca nefondată. În baza art.275 al.2 C.pr.pen., obligă inculpaţii la plata sumei de câte 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. “

Cei doi bărbați din Nehoiu au fost arestați preventiv în urma a opt percheziţii domiciliare efectuate la Nehoiu. Polițiștii au găsit aici 3 arme de vânătoare, aproximativ 100 de cartușe, zeci de capse, cutii cu pulbere și alice, toate deţinute ilegal, dar și 2 arme de vânătoare şi 66 cartuşe deţinute legal, precum  şi 20 de articole pirotehnice.

În timpul perchezițiilor au fost găsite și aproximativ 40 kg carne vânat (mistreţ şi cerb).