Actualitate

Brrr! Ce week-end ne așteaptă. Meteorologii au făcut anunțul

Frig, ploi,  vânt puternic, și posibil ninsori la munte, la altitudini de peste 1500 de metri. Asta ne așteaptă în week-end, anunță meteorologii care au emis deja o informare de vreme rea.    Informarea este valabilă de vineri de la ora 10.00 și până luni la aceeași oră.

Conform ANM, “în intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei”.

De asemenea, va ploua în jumătatea sudică a ţării pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sâmbătă şi duminică mai ales în vest şi sud-vest. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar, vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h, iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade şi minime de 5…8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie) va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40…50 km/h.

La Buzău, sâmbătă sunt așteptate maxime de 10-11 grade și minime de 6 grade iar duminică vor fi temperaturi cuprinse între 7 și 15 grade Celsius. Nici săptămâna viitoare nu va fi mai bine, conform prognozelor, temperaturile urmând a se situa între 12 și 15 grade, maxim în timp ce minimele vor fi de 6-7 grade Celsius.

Etichete