Actualitate

Restricții dure pentru buzoienii nevaccinați! Din această noapte, se iese din casă doar cu declarație. Masca, obligatorie peste tot

Valul patru al pandemiei a depășit estimările specialiștilor din sănătatea buzoiană, iar municipiul Buzău a ajuns să înregistreze un număr record de infectări, la fiecare 24 de ore. Astăzi, 8 octombrie, rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, iar la Prefectură a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Începând din această seară vor intra în vigoare noi restricții, iar cele mai dure îi vizează pe buzoienii nevaccinați, care din păcate reprezintă majoritatea locuitorilor municipiului.

6,14, adică aproape 800 de îmbolnăviri înregistrate în ultimele două săptămâni! Acestea sunt cifrele care impun municipiului Buzău restricții de circulație, pe timpul nopții, doar pe durata weekend-ului. Mai exact, persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă, în intervalul 20:00 și 05:00 doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.

De asemenea, masca devine obligatorie în spații publice, iar programul magazinelor se reduce până la ora 22:00.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Nunțile și botezurile pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de invitați vaccinați sau trecuți prin boală.

Școlile rămân deschise dacă în unitatea respectivă nu sunt deja în online mai mult de jumătate din numărul total de clase din cauza îmbolnăvirilor COVID. În prezent sunt în online 199 de clase, însă nicio școală din județul Buzău nu are activitatea suspendată din cauza infecției cu SARS-CoV-2.