Actualitate Agricultura acum

Brunch și degustare de vinuri, într-o zonă de vis a Buzăului. Seara, foc de tabără și baie în ciubăr

Invitație la relaxare în inima naturii la o masă încărcată de bunătăți tradiționale servite alături de un vin deosebit. Este vorba despre un eveniment caritabil organizat în această sâmbătă la Aluniș Retreat, casă de oaspeți a Centrului de Artă Aluniș. Mai exact, o zi petrecută în natură, la un brunch cu preparate din produse locale și degustare de vinuri, în schimbul unei sume de bani, ce urmează să fie folosită pentru dezvoltarea turismului local.

”Petrece o zi minunată de vară la Aluniș, în mijlocul naturii, la un brunch cu preparate din produse locale și degustare de vinuri de la Dealu Mare, selecția somelierului Ramona Pîrlog. Participând la acest eveniment susțineți construirea noului Centru de Artă Aluniș menit să revitalizeze arta buzoiană și să ofere un nou viitor meșteșugurilor tradiționale ca premisă pentru un turism responsabil pe Valea Buzăului și dezvoltarea comunității locale”, este invitația organizatorilor.

Evenimentul va avea loc la Aluniș Retreat, o casă tradițională construită exclusiv din lemn și piatră, acoperită cu șindrilă și situată în inima pădurii, pe versantul opus celui cu Așezările Rupestre.

”Aluniș Retreat ți se oferă drept un spațiu de vindecare pentru minte și trup sau, pur și simplu, ca un loc de relaxare și de (re)conectare cu natura. Casa dispune de 6 camere cu paturi matrimoniale și twin și aici se pot servi toate mesele, se poate face foc de tabără și baie în ciubăr cu apă caldă”, spun proprietarii.

Aluniș Retreat poate reprezenta o alegere pentru toți cei care doresc câteva zile de liniște, în natură.

”Prin ceea ce servim de mâncare încercăm să aducem vitalitate și energie oaspeților noștri. Oferim în special rețete tradiționale, gustul autentic românesc, din preparate locale, surse curate: ouă, brânză, lapte, fructe și legume. Produsele din carne sunt artizanale (cârnați afumați și mușchi afumat), rețete proprii ale măcelăriei din Patârlagele”.

Oaspeții pot desfășura diverse activități în Aluniș și în împrejurimi, printre care drumeții și ciclism. Alunis Retreat se află la 44 km de Buzău și la 17 km de Siriu.