Actualitate

Ce pot face copiii la Buzău Fest. Organizatorii au pregătit o listă lungă de activități din vremea dacilor și romanilor

Distracție îmbinată cu o lecție de istorie în aer liber. Este invitația pe care organizatorii Festivalului Zilele Chișinăului la Buzău, care se desfășoară în aceste zile la Sărată Monteoru, o adresează tuturor celor care vor să cunoască obiceiurile strămoșilor daci și romani și, în același timp, să încerce câteva dintre aceste îndeletniciri vechi.

În total, 20 de ateliere meșteșugărești interactive îi așteaptă pe buzoienii dornici să afle cât mai multe despre cultura dacilor și a romanilor.

Astfel, în doar câteva ore, cei care ajung la Sărata Monteoru, pot afla tainele celor mai vechi obiceiuri cum ar fi confecționatul monedelor. Deși pare o activitate foarte grea, chiar și cei mai mici dinrte vizitatori pot transforma în câteva minute o bucată de plumb într-o monedă romană.

Pentru domnișoare, organizatorii au pregătit un atelier de țesut.

Cioplitul în lemn este iarăși un obicei extrem de vechi, iar în aceste zile la Sărăta Monteoru este pregătit un atelier interactiv în cadrul căruia cei care doresc pot afla toate secretele acestui meșteșug atât de folosit în trecut.

Cei mici pot afla și cum scriau dacii și romani dar și cum arăta, de exemplu, trusa de prim ajutor folosită pentru îngrijirea răniților.

Cei mai curajoși pot încerca trasul cu arcul.

Dacii și Romanii din Garda Apulum Alba Iulia și-au instalat deja taberele și se pregătesc chiar și de o confruntare ce va avea loc sâmbătă, începând cu ora 17.00.

De asemenea, cei care vizitează taberele trupelor, pot interacționa cu legionarii romani, dacii, gladiatorii și frumoasele dansatoare.

Oamenii pot descoperi și jocurile romane. Unul dintre acestea este Rota, unde era primul cine reuşea să pună piesele sau să mute până făcea linie.