Actualitate

Brutărie, închisă de DSV. Care au fost cauzele

sursa foto: google
sursa foto: google

Măsură extremă aplică de inspectorii Direcției Sanitar Veterinari din Buzău după ce au văzut în ce condiții se coace pâinea într-o brutărie din județ. Este vorba despre o încăpere care nu corespunde nici pe departe normelor de igienă și siguranță alimentară impuse de lege astfel că echipele de control au decis suspendarea activității.

Pâinea care ajungea la locuitorii comunei Podgoria era pregătită cu ustensile murdare, neigienizate și într-o sală plină de mucegai și infiltrații. Cu alte cuvinte, condiții care puneau în pericol sănătatea consumatorilor motiv pentru care inspectorii DSV Buzău, care au fost în control în luna februarie 2022, au decis suspendarea activități unității de panificație. În plus, patronul brutăriei a primit și o sancțiune contravențională.

”Era mucegai, erau infiltrații, utilajele și ustensilele nu erau igienizate. A fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei  și, de asemenea, s-a impus suspendarea activității până la remedierea neconformităților constatate”, a spus Iulian Moca, purtător de cuvânt DSV Buzău.

Însă, aceasta nu a fost singura neregulă descoperită în timpul controalelor efectuate în luna februarie, lista fiind mult mai lungă.

” În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformități: deficiențe structurale, manipulare necorespunzătoare a alimentelor, depozitare necorespunzătoare, nu se face dovada verificării stării de sănătate a personalului, nu se face dovada efectuării acțiunilor de dezinfecție/dezinsecție/deratizare, nu se face dovada monitorizării temperaturii din spațiile frigorifice, deficiențe de etichetare, neasigurarea trasabilității, proceduri HACCP neimplementate, nu se face dovada verificării conformității materiilor prime”, se arată într-un comunicat trimis de DSV Buzău.

Urmare a acestor neconformități au fost aplicate 14 amenzi contravenționale în valoare totală de 70600 lei și 56 de avertismente.