Actualitate

(UPDATE) Isterie în benzinării! Buzoienii își fac plinul la mașini (FOTO & VIDEO)

UPDATE: „Înclin să cred că s-a creat o psihoză în masă și de aceea am și ieșit și o să ies în continuare să spun că nu există absolut niciun motiv să stăm la coadă și să ne întoarcem în vremurile lui Ceaușescu când benzina și motorina era raționalizate și nu găseam benzină și motorină”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, miercuri seară la Digi24.

UPDATE: Deși ministrul Energiei a oferit în această seară explicații clare prin care asigură că nu vor atinge carburanții prețul de 9,10 sau 11 lei și că nu se ia în calcul nici raționalizarea, buzoienii sunt prezenți la cozi chiar și la ora 22.00.

„Fac apel la români să nu stea la coadă că vor găsi benzină și motorină și mâine și poimâine și într-o săptămână și peste două săptămâni în benzinării. Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă în această seară, noapte. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.”

Știrea inițială:De pe internet, de la prieteni sau din alte surse, buzoienii au aflat că prețul carburantului ar putea trece de 10 lei/litru în zilele următoare. Gândul că această informație s-ar putea adeveri i-a determinat pe șoferi să ia cu asalt benzinăriile.

Miercuri seară, la toate benzinăriile din oraș s-au format cozi uriașe. Unii șoferi fac plinul, alții iau benzină și motorină chiar și în diverse recipiente.

Pentru a putea alimenta, buzoienii trebuie să se înarmeze cu răbdare, deoarece durează și zeci de minute să ajungi la pompă.

După mai multe scumpiri succesive ale carburanților,  acum aceste zvonuri ale unor noi majorări de preț crează aglomerări la benzinării în mai multe orașe din țară, nu doar la Buzău.

Etichete