Actualitate

Bucură-te de o experiență în inima cramei! Cât costă o degustare la Pietroasa

O experiență unică și un vin premiat internațional! Este propunerea Stațiunii de Cercetare Pietroasa pentru turiștii care le vor trece pragul în căutarea unor povești inedite spuse, în inima cramei, la un pahar de vin de colecție.

” Pasionații de vinuri și istorie viti-vinicolă vor avea parte de o experiență extraordinară în parcurgerea liniei de vinificație, de la plimbarea prin viile de pe Dealul Istriței și până în sala plină de istorie și poveste, unde vor savura vinul ales de ei din crama noastră”, este invitația cercetătorilor buzoieni.

Fiecare tur pornește prin vii, aflate în jurul stațiunii, de unde se obține materia primă pentru vinurile ce vor fi degustate și savurate la final. De asemenea, turiștilor interesați le vor fi prezentate și echipamentele folosite în obținerea vinurilor, încă din anii ’80.

”Linia veche creată și dezvoltată în anii ‘80 este prezentată în detaliu, căci tehnologia acesteia, cea mai performantă la acea vreme, a adus premii extraordinare, iar mai apoi, linia nouă, introdusă în 2019, cu echipamente moderne și condiții create după cele mai înalte standarde este, și aceasta, parcursă și explicată vizitatorilor, pentru a împărtăși cu ei fiecare pas al producției de vin”.

Vinoteca, aflată la 6 metri sub pământ

Vinoteca, aflată la apr. 6 metri sub pământ, adăpostește peste 80.000 de sticle de vin depozitate de-a lungul anilor și fiecare sticlă are cel puțin o medalie obținută la un concurs național sau internațional.

”Vizitatorii își vor alege ce vinuri preferă, vinuri îmbuteliate din anii 60, 70, 80 și până în prezent, iar degustarea are loc într-o sală plină de istorie, unde se găsește o replică 1:1 a tezaurului găsit la Pietroasa, celebra “Cloșcă cu puii de aur” și elemente rustice, pentru o experiență cu totul deosebită și de neuitat!”

Vizită în cramă, tur al cramei și  vizită în Vinotecă costă 15lei de persoană. De asemenea, reprezentanții stațiunii au creat și trei pachete pentru degustare.

Astfel, pachetul standard este 60 lei de persoană și include vizită în cramă, vizită în vinotecă și degustare 4 vinuri Gama Research & Innovation (include apa, covrigi și mere). Pachetul premium costă 110 lei de persoană și pe lângă cele două vizite, turiștii pot degusta 4 vinuri Gama Research & Innovation și 2 vinuri Gama Selection. Este inclus și un platou cu brânzeturi. Pachetul V.I.P costă 160 de lei și vor fi oferite spre degustare 5 vinuri, unul fiind de colecție, din vinotecă. Prețul include și platou aperitiv mixt.