Actualitate Agricultura acum

De mâine puteți cumpăra răsaduri de la Stațiunea de Cercetare! Prețurile încep de la 50 de bani firul

Așteptarea celor care an de an cumpără răsaduri de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură a luat sfârșit. De luni, clienții sunt așteptați pentru a-și achiziționa micile plăntuțe pe care le vor cultiva în spații protejate. Anul acesta, vânzarea începe cu aproape zece zile mai devreme decât anul trecut, însă oferta este la fel de bogată, și prețurile au rămas aceleași.

În serele de la Buzău sunt gata pentru replantat peste un milion de fire de tomate, castraveți, ardei, vinete sau plante aromatice.  Sunt pregătite atât soiuri deja cunoscute și foarte căutate pentru gustul lor autentic cât și răsaduri de legume mai puțin cunoscute, pe care cercetătorii buzoieni încearcă să le introducă în consumul românilor tocmai pentru beneficiile multiple pe care acestea le au. Un exemplu ar fi castravetele amar extrem de bun pentru cei care suferă de diabet, fiind considerat ”insulina verde”.

Ca în fiecare an, cea mai mare cerere se așteaptă la răsadurile de tomate, iar oferta de anul acesta conține nu mai puțin de 32 de sortimente. Roșiile se vând cu 2 lei sau 2,5 lei firul.

Același preț este și la castraveți, iar clienții au de ales dintr-o gamă variată de soiuri.De exemplu, un soi mai puțin cunoscut este  castravetele cucamelon, un castravete Mexican, cu fructe mici, de până la 3,5 grame, din care, spun cercetătorii, se pot obține murături rafinate.

Nu lipsesc din oferta de anul acesta nici legumele care au fost omologate la Buzău și care în ultimii ani sunt din ce în ce mai consumate, printre care se numără lufa sau buretele vegetal, dovleacul șarpe sau dovleacul de ceară sau pepenele de iarnă. Aceste răsaduri se vând cu 2,5 lei firul.

Cel mai ieftin răsad este cel de salată, respectiv 50 de bani firul.

Oferta poate fi consultată pe site-ul Stațiunii de Cercetare Legumicole Buzău , iar răsadurile pot fi achiziționate atât de la magazinul din Buzău cât și online, iar plantele vor fi livrate prin curier. Cercetătorii spun că deja au început să primească comenzi din toată țara.