Actualitate

Buget istoric aprobat cu vot în premieră! Reacțiile partidelor politice, cu reprezentanți în Consiliul Local

Cel mai mare buget din ultimii 30 de ani al municipiului Buzău a fost aprobat într-o atmosferă de pace între consilierii locali, indiferent de culoarea politică. Este, altfel spus, un moment unic în istoria Primăriei, o spun chiar aleșii locali, ceea ce a făcut ca proiectul de buget să primească voturi favorabile de la toți cei prezenți. Asta arată de fapt că bugetul pentru anul 2022 a fost bine întocmit, complet, și conține proiecte propuse de toate formațiunile politice care au reprezentanți în Consiliul Local.

Astăzi, bugetul a fost votat cu 49 de amendamente ale primarului, însă printre acestea se regăsesc, de exemplu, și proiecte propuse de PNL.

”Primăria a venit ieri cu 49 de amendamente, o parte erau și propuneri din partea PNL, în timp ce altele nu s-au concretizat, cum ar fi 60 de scutere pentru persoanele cu handicap, dar faptul că am regăsim anumite proiecte ale noastre în amendamentele de ieri, ne-a bucurat. Sper să fie un an bun și domnul primar să ducă la îndeplinire ce a promis. Aici mă refer la studiul de fezabilitate pentru spitalul municipal, în general proiectele mari, pentru că problema cea mai mare din municipiul Buzău este că se încep multe proiecte dar nu sunt duse la finalitate, și nu au corespondență între ele”, a spus Florin Sangiu, consilier PNL .

Mulțumit de bugetul din acest an este și USR. Irinel Cârstea a obținut astăzi votul colegilor pentru un amendament propus.

”Este un buget cu de toate, în sensul că acest buget a cuprins absolut toate doleanțele și celorlalte partide, cu reprezentanți în Consiliul Local, drept pentru care acest buget a fost votat în unanimitate. Este un buget care ne dă speranțe, iar domnul primar are toate pârghiile pentru a îndeplini toate obiectivele pe care ni le –am propus”, a declarat Irinel Cârstea, consilier USR.

Cu așa buget, consilierul PMP spune că este important, de acum înainte, să se urmărească că toate proiectele să fie dusă la capăt.

”Este un buget generos. Este cel mai mare buget din ultimii ani, cu obiective foarte importante pentru municipiul Buzău, cu investiții la școli, parcuri , și sperăm să fie realizate în totalitate. Principala noastră preocupare este să urmărim cum se pune în aplicare acest buget , cum se cheltuiesc banii, toți banii alocați proiectelor să meargă acolo”,a  spus Constantin Florescu, consilier PMP.

Pentru a ajunge la acest rezultat, consilierii locali au avut însă multe discuții până la momentul votului. Pentru prima dată, aleșii locali s-au așezat la aceeași masă și au discutat fiecare punct în parte. Au fost discuții lungi dar care, iată, au dus la un buget aprobat cu un vot în premieră.

”Discuțiile au avut loc ieri, aproape o oră și jumătate. A fost o ședință comună cu toate comisiile. Acolo a fost luat în discuții fiecare punct în parte și ne-am lămurit de ieri.Nu aveau sens astăzi voturile împotrivă. A fost o idee bună a primarului pentru că proiectul a avut nevoie de toate avizele, de la fiecare comisie, și așa am dezbătut cu cărțile pe față”, a mai spus Florescu.

”Este pentru prima dată în istoria Primăriei, toți stând la aceeași masă discutând pe marginea bugetului”,  a adăugat Irinel Cârstea.

Bugetul a trecut astăzi cu 22 de voturi, adică aprobarea tuturor aleșilor prezenți din cei 23 de consilieri care formează miniparlamentul municipal, unul fiind absent.