Actualitate Social

Credit doar cu buletinul. Altuia! E incredibil ce a putut păți o buzoiancă

Ce-am găsit, al meu să fie! Asta și-a spus o tânără din Țintești, care, în momentul în care a găsit un act de identitate pierdut de o buzoiancă, nu doar că nu l-a dus la Poliție, ci a decis să își însușească identitatea acelei persoane.

Potrivit unor surse de presă, femeia de 34 de ani, din Țintești, mamă a 5 copii, ar fi angajată a firmei de salubrizare. În toamna anului trecut, după cum susține ea, ar fi găsit la stația de sortare a deșeurilor o carte de identitate. Nu a dus-o la Poliție, ci a păstrat-o și chiar a folosit-o. În noiembrie, a mers la un magazin de telefonie mobilă și folosind buletinul găsit, a cumpărat un telefon și a încheiat și un abonament. Dacă a văzut că planul îi merge și că reprezentanții magazinelor nu își dau seama că persoana din buletin este cu totul alta, în decembrie a urmat același scenariu. A intrat într-un alt magazin unde a solicitat încheierea unui alt abonament.

Poate că ar fi continuat șirul unor astfel de ilegalități, însă, între timp, persoana vătămată a aflat că figurează la mai mulți operatori de telefonie mobilă cu diverse abonamente. Polițiștii au intrat pe fir și au demarat verificări.

“În ziua de 9 februarie a.c., polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în Ţinteşti, la locuinţa unei femei, în vârstă de 37 de ani, bănuită de înşelăciune şi fals privind identitatea. Din cercetări s-a stabilit faptul că în perioada noiembrie-decembrie 2021, folosind documentul de identitate a unei buzoience, în vârstă de 34 de ani, bănuita ar fi indus în eroare angajatele unor furnizori de reţele publice şi ar fi determinat astfel contractarea unor abonamente telefonice pe numele persoanei vătămate şi achiziţionarea de telefoane mobile. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri şi medii de stocare.”

Femeia din Țintești a fost reținută, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de la înșelăciune și fals privind identitatea.