Actualitate

Bugetul Buzăului , votat cu amendamentele primarului și unul de la opoziție. Ce cuprinde lista investițiilor propuse de municipalitate pentru anul în curs

Ședință importantă joi, 10 februarie, la Consiliul Local Municipal Buzău. Aleșii s-au reunit pentru a vota bugetul municipiului și ,în comparație cu alți ani, când erau discuții aprinse pe marginea proiectului și, la final, chiar voturi împotrivă, astăzi, proiectul a primit undă verde din partea tuturor celor 22 de consilieri locali prezenți la ședință, iar voturile au fost exprimate în doar câteva minute, fără alte discuții.

Proiectul de buget propus inițial spre dezbatere publică a suferit modificări. Este vorba despre o serie de amendamente, mai exact 49, aduse de primarul Constantin Toma și care, supuse la vot în ședința de astăzi, înaintea aprobării proiectului de buget, au fost aprobate în unanimitate. Undă verde a primit și un amendament adus de Irinel Cârstea.

”La bugetul CSM Club Gloria Buzău se reduce bugetul pentru achiziția de laptopuri de la 20.000 de lei la 12.000 de lei”, a propus Irinel Cârstea.

Supus la vot, amendamentul a primit voturi favorabile de la toți cei 22 de consilieri locali.

vot proiect buget

De astăzi, municipiul Buzău are bugetul de venituri și cheltuieli aprobat ceea ce înseamnă că poate fi dat startul investițiilor, fapt pe care, de altfel, l-a promis, la finalul ședinței, și primarul Constantin Toma.

”Mulțumesc pentru aprobarea bugetului local pentru 2022. Este un buget istoric pe capitolul de investiții, ne vom lupta să îl ducem la capăt așa cum trebuie, respectiv toate proiectele prinse acolo să le ducem la sfârșit până la finalul anului și, bineînțeles, prin studiile pe care le-am comandat prin acest buget să putem atrage cât mai mulți bani din fonduri europene”, a transmis primarul Constantin Toma, la finalul ședinței.

Municipiul Buzău are anul acesta un buget istoric, cel mai mare de după Revoluție. Potrivit proiectului aprobat astăzi, veniturile municipiului sunt în valoare de 516.697 mii lei, iar cheltuielile 530.937 mii de lei.

”Este un buget istoric, cel mai mare de după 1990, unde investițiile sunt de peste 80 de milioane de euro, adică 61% din cele 133 de milioane de euro. Anul 2022 poate fi cel mai bun an, cel puțin din ultimii 32 de ani, pentru dezvoltarea Buzăului. Vom investi atât în infrastructură, dar și în educație și cultură! Am prins, de asemenea, bani pentru o mulțime de studii de fezabilitate și proiecte tehnice, pentru a putea atrage și mai mulți bani din fonduri europene, ținta fiind între 150 și 200 de milioane de euro, pentru atingerea viziunii de dezvoltare a Buzăului, până în 2030”, a mai spus Toma.

 Bugetul municipiului Buzău care cuprinde și lista investițiilor de anul acesta poate fi consultat aici.