Actualitate

Burse școlare pentru aproape 10.000 de copii din orașul Buzău. Care sunt sumele propuse pentru a recompensa performanța

Aleșii municipali vor avea de votat, miercuri, în ședința Consiliului Local Municipal, printre altele, proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului și numărului de burse care se acordă elevilor  din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Buzău pentru semestrul I al anului școlar 2021-2022. Este vorba despre rezultatele obținute în semestrul II al anului școlar trecute, sumele urmând a fi virate semestrul acesta.

Astfel, conform proiectului întocmit în baza unei  adrese a Inspectoratului Școlar Județean,  se propune aprobarea  unui număr de 109 burse de performanță, a 6938 de burse de merit, 589 de burse de studiu și 2343 de burse de ajutor social.

Conform aceluiași proiect, se va stabili și cuantumul burselor, respectiv câte 100 de lei per elev pe lună, indiferent despre ce fel de bursă este vorba. Excepție fac  bursele de ajutor social care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare.

Finanțarea cheltuielilor cu bursele elevilor din municipiu se va face din bugetul de stat, din sume defalcate de TVA, cuantumul burselor și numărul acestora fiind apanajul Consiliului Local.

Cele mai multe burse de performanță, 100, se vor acorda elevilor din Școala gimnazială nr. 11, tot de aici urmând a primi burse de merit 850 de elevi iar burse de studiu alți 50 de copii.

În total, la nivelul municipiului Buzău, ar urma să se acorde 109 burse de performanță (100 la Școala 11 și 9 la Colegiul Pedagogic, aproape 7000 de burse de merit, aproape 600 de burse de studiu și peste 2340 de burse de ajutor social, ceea ce înseamnă că aproape 10.000 de elevi din oraș urmează să primească în curând bani, fie pentru notele bune obținute, fie pentru  că provin din familii cu venituri reduse.