Actualitate SĂNĂTATE

Spitalul Județean a ajuns să interneze adulți COVID în stare critică pe paturile ATI pentru copii. Atât e de grav

Situație extrem de delicată în spitalele din județul Buzău, care tratează bolnavi Covid. Sunt atât de mulți pacienți care au nevoie de spitalizare încât autoritățile caută tot felul de soluții pentru a veni în sprijinul bolnavilor și de a-i interna undeva.

Conform purtătorului de cuvânt al unității, Adriana Bunilă, la Spitalul județean Buzău sunt, luni, 200 de pacienți Covid pozitivi. Sunt  bolnavi de toate vârstele, iar 26 dintre ei așteaptă la UPU, de ore bune, pentru că nu pot fi duși pe nici o secție, toate fiind ocupate.

La Terapie Intensivă sunt 17 buzoieni. 14 sunt pe locurile ATI pentru adulți iar 3 pe locurile ATI pentru copiii cu Covid. Pentru că Buzăul nu are, din fericire, nici un copil care să aibă nevoie de internare la Terapie Intensivă, dar, în schimb, sunt foarte mulți adulți în stare critică, reprezentanții SJU Buzău au luat decizia de a face internări și pe cele 3 locuri ATI pentru copii Covid. Este o decizie în premieră, care arată cât de gravă e situația în spitale.

La spitalul din Nehoiu, transformat de curând în unitate exclusiv Covid sunt ocupate, luni, 42 de locuri, dintr-un total de 45, conform directorului Sergiu Remișovschi:

Din păcate, deși în spitalul Nehoiu ajung, teoretic, bolnavi, în stare ușoară și medie, și aici s-au înregistrat primele decese. Este vorba despre doi bolnavi aduși din Brașov, care aveau comorbidități, și erau internați la Terapie Intensivă. Deși starea lor s-a agravat foarte tare, ei nu au putut fi preluați de nici un alt spital mai mare și au sfârșit la Nehoiu.