Actualitate

Daniel Țiclea, noul prefect de Buzău, învestit în funcție. “Suntem în război, luptăm pentru viețile oamenilor dar nu oprim economia”

Județul Buzău are, oficial, un nou prefect. Daniel Țiclea,  numit prefect de Buzău în ședința de vineri a Guvernului, a fost învestit oficial în funcție luni după amiază. Cum suntem în plină pandemie, ceremonia s-a desfășurat într-un cadru extrem de restrâns, departe de ochii presei.

Imediat după învestirea în funcție, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Daniel Țiclea a anunțat care va fi prioritatea zero a sa în acest mandat: lupta cu pandemia.

“Vin determinat, asumat, în această luptă cu moartea. Ce vom face e de fapt lupta cu moartea care ne pândește în curtea Spitalului Județean. Pentru viitor, prioritatea zero va fi lupta cu pandemia, pe două paliere: în afară de restricții, asigurarea platformelor de vaccinare și sprijin pentru sistemul medical, pentru că știm ce e în Spitalul Județean și ce se întâmplă la spitalele suport.  Astăzi, la învestire au fost invitați inclusiv coordonatorii celor două instițutii majore: domnul presedinte Neagu și domnul primar Toma. Este mesajul nostru de responsabilitate pe care-l dăm către clasa politică și către toți conducătorii de organizații. Suntem în război, pe front, cu arma la picior. E nevoie de o consiliere socială, politică și cu actori economici ca să ne putem apropia de o victorie și să ne reluăm viețile.”

Noul prefect al județului Buzău a ținut să transmită un mesaj și oamenilor de afaceri, în contextul noilor restricții dure impuse începând de astăzi, restricții care pot lăsa o amprentă puternică asupra economiei.

“Mesajul nostru,  ca echipă completă, e că măsurile de restricție vor fi aplicate cu fermitate și cu determinare dar vreau să dau și un mesaj  către mediul economic din Buzău. Toți agenții economici dacă vor veni în întâmpinarea restricțiilor cu bună credință vor avea din partea noastră tot sprijinul pentru ca motorul  economic să funcționeze. Avem în primul rând în atenție viața oamenilor dar nu vrem să luăm măsuri de oprire a economiei. “

Noul prefect de Buzău, Daniel Țiclea, spune că deși preia funcția de șef la Casa Albă într-o perioadă extrem de dificilă, în plină pandemie, nu se teme. Se bazează pe experiența de zeci de ani la Sucursala Drumuri Naționale, dar și ca membru CJSU.

“Sunt de 18 ani în conducerea Societății Drumuri Naționale Buzău. Am experiența funcționării unei instituții 24 din 24, 7 zile din 7. Acolo unde sunt accidente în maxim 30 de minute, indiferent de zi, echipajele de la Drumuri sunt acolo.  Am experiența activității de deszăpezire de 18 ani, am fost tot timpul membru în CJSU. Acest act, gest asumat, efectiv îmi dă viața peste cap, dar e o decizie asumată, responsabilă, vine într-un moment de maturitate al vieții mele profesionale și pornesc foarte decis pe acest drum cu toate eforturile pe care trebuie să le fac ca să mă adaptez, am sprijinul familiei. Îmi doresc să vină ziua când singura noastră preocupare va fi zăpada”, a adăugat prefectul Daniel Țiclea.

În prezent, la Prefectura Buzău, Daniel Țiclea este secondat de subprefecții Marieta Boloș și Viorel Holban. Echipa s-ar putea însă schimba, în curând. Subprefectul Viorel Holban a recunoscut, în cadrul unei conferințe de presă susținută imediat după învestirea în funcție a noului prefect, că intenționează să plece de la Prefectură.

“Am vrut de la 1 octombrie să-mi dau demisia, nu am putut pentru că nu a fost Guvern și nu am avut cum să mă înlocuiască cineva. M-a rugat domnul prefect să rămân o vreme lângă el, să văd cât îmi pot amâna decizia. Am proiecte personale foarte multe la care nu mai fac față și sunt importante pentru mine și familia mea. Rămân în echipa liberală, alături de acești doi oameni atât timp cât construim și până când o să găsim o persoană hotărâtă care să vină în locul meu“, a declarat subprefectul Viorel Holban.