SĂNĂTATE

BUZĂUL A AJUNS LA 12 FOCARE DE COVID-19. Unde a mai intrat coronavirusul, câte victime a mai făcut

Crește numărul focarelor active de coronavirus la Buzău. Potrivit celor mai recente date transmise de Instituția Prefectului Buzău, în județ sunt la acest moment 12 focare de coronavirus, cu trei mai multe față de raportarea trecută, cele mai mari fiind în azilurile de bătrâni.

Astfel, cel mai mare focar de coronavirus se regăsește la acest moment la căminul pentru persoane vârstnice din Rm.Sărat, unde sunt 55 de cazuri, atât bătrâni cât și personal de îngrijire.

Alte patru focare mari de COVID 19 sunt în aziluri din localitățile Costești, unde sunt 34 de confirmări, din Tisău, cu 36 de cazuri, din municipiul Buzău unde sunt 44 de bătrâni și angajați pozitivi dar și la un azil din Aldeni, comuna Cernătești, unde 16 bolnavi.

La Spitalul Județean de Buzău, în secția ATI, sunt 15 cadre medicale cu COVID 19, la un notar din municipiu sunt 3 angajați pozitivi iar la două societăți din oraș sunt de asemenea 15 muncitori confirmați cu COVID 19.

Focare de coronavirus active la Buzău mai sunt spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secția exterioară Pătârlagele unde sunt20 persoane confirmate pozitiv, la Oficiul Județean de Zootehnie Buzău cu 4 persoane confirmate pozitiv, la Societatea de distribuție a energiei electrice Muntenia Nord- Departament Construcții Energetice Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.

”În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Suplimentar, în cazul focarului de la centrul pentru bătrâni din Râmnicu Sărat s-au dispus următoarele măsuri: evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantina contacților/ izolarea pacienților.

În cazul focarului de la Oficiul Județean de Zootehnie Buzău s-a dispus suspendarea temporară a activității”, a transmis luni Prefectura Buzău.