Actualitate POLITICĂ

BUZĂUL A PRIMIT BULETINELE DE VOT! Câți alegători are județul și câte secții de votare au fost amenajate

Buletinele pe care cetățenii își vor pune ștampila la alegerile din 27 septembrie au ajuns la Buzău. În total, județului i-au fost repartizate 1.675.264 de buletine vot. Acestea au fost preluate sub paza Jandarmeriei și depozitate într-o încăpere supravegheată video. Urmează ca echipe din cadrul Instituției Prefectului să se ocupe de pregătirea pachetelor cu buletinele de vot ce vor fi repartizate corespunzător secțiilor de votare în funcție de numărul de alegători arondați acestora.

”După ce angajații Prefecturii vor finaliza pregătirea și sigilarea sacilor cu buletine de vot, ștampile și celelalte materiale necesare pentru buna desfășurare a procesului electoral, acestea vor fi distribuite către primari și președinții birourilor de circumscripții electorale din județ. Distribuirea se va face după un grafic bine stabilit astfel încât să se evite aglomerația”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

La nivelul județului Buzău, pentru alegerilor locale din 27 septembrie 2020, vor fi deschise 426 de secții de votare.

Pe listele Autorității Electorale Permanente sunt înregistrați 418.816 de cetățeni cu drept de vot.

La alegerile locale din 2016, județul Buzău număra 397.205 de cetățeni cu drept de vot, adică cu 21.611 persoane mai puține decât cele care pot vota la alegerile din 27 septembrie 2020. În urmă cu patru ani la urne s-au prezentat 216.675 dintre buzoienii cu drept de vot, iar prezența în procente a fost de 54,55%. În 2016, la nivelul județului au fost amenajate 427 de secții de votare.