Actualitate

Risc crescut de accidente pe drumurile publice! Valorile de trafic, cu mult crescute. Harta celor mai periculoase puncte rutiere din Buzău

Este perioada concediilor, iar asta se poate observa și pe drumurile publice.Valorile de trafic sunt cu mult crescute față de o perioadă normală a anului, iar când la acest aspect se adaugă și nerespectarea regulilor de circulație , drumul către destinația de vis se poate încheia cu o tragedie. Este avertizarea venită din partea polițiștilor rutieri care au ieșit în stradă tocmai pentru a verifica condițiile în care se circulă, în plin sezon estival, pe drumurile publice. Din păcate, acțiunea s-a încheiat cu peste o sută de sancțiuni dar și cu permise reținute pe fondul vitezei excesive. 

Aproape 140 de kilometri pe oră, în localitatea Istrița de Jos! Acesta este recordul de viteză înregistrat în cursul zilei de luni, 19 iulie, de aparatele radar amplasate de polițiștii rutieri care au ieșit în stradă pentru a verifica condițiile de trafic. Și aceasta nu a fost singura situație în care șoferii au apăsat prea mult pedala de accelerație. Nu mai puțin de 53 de autovehicule se deplasau luni cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

”Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 53 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 138 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 46 de ani, din Bihor, ce rula pe DN1B, în localitatea Istriţa de Jos”, informează IPJ Buzău.

Din păcate, viteza rămâne regula de circulație cel mai des încălcată dar și cea care duce, de cele mai multe ori , la evenimente rutiere cu victime și chiar pierderi de vieți omenești.

” Principala cauză a accidentelor rutiere o reprezintă viteza, sub cele două forme: viteza neadaptată și nerespectarea  regimului legal de viteză. De aceea, atunci când conducem autovechicule pe drumurile publice rugămintea noastră, a polițiștilor rutieri, este ca întotdeauna să respectați regimul de viteză”, recomandă comisar șef în cadrul IPJ Buzău Gheorghe Colăcel. 

Comisarul șef atrage atenția că în această perioadă valorile de trafic sunt mult crescute față de media zilnică înregistrată în perioada normală a anului iar aglomerația de pe drumurile publice ridică riscul producerii accidentelor rutiere, mai ales pe fondul nerespectării regulilor de circulație.Concret, vorbim de 32.000-34.000 de mașini înregistrate în zona podului de la Mărăcineni, pe ambele sensuri, într-o perioadă normală a anului.

Gheorghe Colăcel, comisar șef

Asta înseamnă, că în acese luni, sunt și mai multe mașini care circulă pe DN2E85, un drum de altfel extrem de periculos, fiind șoseaua unde se produc cele mai multe accidente rutiere. La fel de periculos este și DN1B.

”Ca și în anii precedenți, principalul drum unde se produc accidente de circulație rămâne DN2E85, urmat de DN1B, iar ca zone vă pot spune că evenimentele rutiere s-au produs pe raza localităților Poșta Câlnău, Potârnichești, Oreavul, Mihăilești, Săhăteni”, a spus Gheorghe Colăcel, comisar șef Serviciul Rutieră din cadrul IPJ Buzău.

Doar într-o zi, pe drumurile publice din județul Buzău, polițiștii buzoieni au aplicat, pentru abaterile constatate, 140 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 39.000 de lei.