Actualitate

Buzăul, admis la finanțare prin PNRR pentru achiziția de microbuze electrice. Lista intermediară a proiectelor, publicată de Ministerul Educației

Mii de elevi din județul Buzău ar putea merge la școală cu microbuze electrice. Proiectul depus de Consiliul Județean Buzău pentru achiziția unui număr de 60 de microbuze prietenoase cu mediul a fost admis la finanțare. Ministerul Educației a publicat lista intermediară a tuturor proiectelor de acest gen depuse de administrațiile județene din țară, care vor primi bani europeni prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Iar proiectul județului Buzău se află printre primele pe listă.

Consiliul Județean a întrunit un punctaj confortabil, iar până la sfârșitul anului va trebui să găsească resursele bugetare pentru a putea asigura partea de cofinanțare pentru implementarea proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de peste 13 milioane de euro, din care Consiliul Județean va suporta circa 7 milioane de euro.

”Am aplicat ca să cumpărăm 60 de microbuze școlare electrice. Avem 100 de puncte, iar Consiliul Județean și-a asumat toată cota de cofinanțare, pentru toate localitățile. Este o sumă destul de mare, Consiliul Județean va veni cu aproximativ 7 milioane de euro din fonduri proprii”, a declarat președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Microbuzele electrice ar urma să ajungă în 60 de localități ale județului, pentru asigurarea transportului elevilor la școală și acasă, după orele de curs.