Actualitate SPORT

BUZĂUL AR PUTEA FI GAZDA UNUI CAMPIONAT MONDIAL. De asemenea, Campionatul Național de Atletism pentru juniori se va ține la noi

Stadionul de atletism de la Buzău, unul dintre cele mai moderne din țară, va găzdui anul acesta Campionatul Național de Atletism pentru juniori.

Prezent recent în emisiunea Focus News de la Focus Tv, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma,  a anunţat că anul acesta, stadionul de la marginea Buzăului, recent renovat, va fi gazda campionatului  național de atletism pentru junior. Cel mai probabil, competiția va avea loc luna viitoare.

”Avem acest stadion de atletism modern. În iunie, cred, vom avea Campionatele Naţionale pentru Juniori la Buzău. Iată deja un prim eveniment, o primă competiţie din cadrul unui Campionat Naţional de Atletism. Avem toate secţiile de atletism acolo”, a declarat primarul Constantin Toma.

De asemenea, tot în acest an, Buzăul va fi din nou gazda Campionatului Mondial de Rachetomodelism, anul trecut, competiția fiind amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

”Pentru că anul trecut s-a amânat Campionatul Mondial de Rachetomodele, anul acesta îl vom susţine şi vor fi o mulţime de reprezentaţi ai multor state din toată lumea şi sper să se termine mai repede şi cu această pandemie de coronavirus. Federaţia Internaţională a mutat data pe 2 octombrie”, a mai spus Toma.

Judeţul Buzău a mai fost gazda acestui campionat mondial de rachetomodelism în august 2019. La competiția de atunci au participat peste 300 de  sportivi din 19 ţări precum Germania, Bulgaria,  Elveţia, Statele Unite ale Americii, Italia și bineînteles din România.