Actualitate

MĂRTURIA CUTREMURĂTOARE A UNUI ALT PREOT CARE STĂ LA CĂPĂTÂIUL BOLNAVILOR DE COVID: ”Suntem pe front, nu e nicio exagerare”

Mărturie cutremurătoare a preotului Iulian Raicovici, care slujește la capela cu hramul Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfântul Ierarh Nectarie din cadrul Spitalului Județean Buzău. ”Suntem pe front și nu e nici o exagerare”, spune preotul, care, de la debutul pandemiei, a învățat să se echipeze cu costum anti-COVID și să intre în saloanele cu bolnavi COVID, pentru a-i alina cu o vorbă bună și cu o rugăciune.

”Medicina cu religia se îmbină. Nu sunt într-o concurenţă, nu se anulează una pe alta. Ele conlucrează. Nu este uşor să fii preot şi dintr-o dată să te vezi între atâtea halate albe. La început eram timid, dar tot dânşii, medicii, m-au încurajat, m-au sprijinit. Suntem o echipă. (..) Au fost situaţii când şi ei, personalul medical, au avut nevoie de mine. Ca medici, ca asistente şi dânşii vin aici la Sfânta Biserică. Cer să fie spovediţi, să fie împărtăşiţi şi tare mult mă bucură acest lucru.  Trebuie să fim uniţi în astfel de situaţii. Cred ca dacă vom fi uniţi, vom putea ieşi mai uşor din această situaţie. Putem spune că suntem pe front. Nu este nicio exagerare. Când vezi durerea bolnavilor….Unii pică în deznădejde, în descumpănire, se gândesc că de acolo nu vor mai ieşi, e foarte greu și doar împreună vom putea reuși”, mărturisește preotul Iulian Raicovici.