SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

BUZĂUL ARE 3 FOCARE ACTIVE DE CORONAVIRUS, DOUĂ ÎN CENTRE DIN RM. SĂRAT! DSP a evaluat, luni, situația din fiecare cămin

Județul Buzău are 3 focare active de coronavirus, atent monitorizate de autoritățile de sănătate publică. Două sunt în centre sociale din Râmnicu Sărat, cel de-al treilea fiind cel de la Spitalul Județean Buzău, Secția ATI. Specialiștii DSP au mers luni la Rm. Sărat și au analizat fiecare caz în parte.

Focarul cu cele mai multe cazuri-24- este cel de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Rm.Sărat. Aici, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 3 cazuri noi, astfel că totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 24, dintr-un efectiv total de 188 persoane. Un singur pacient a avut însă nevoie de o monitorizare mai atentă, așa că a fost internat în spital. Restul persoanelor confirmate sunt izolate la nivelul centrului. Medicul epidemiolog Carmen Scîntei a prezentat în direct la Focus Tv situația din focar, după vizita efectuată luni în centru.

“Am mers luni împreună cu un medic pneumolog  din Secția Pneumologie Buzău care a examinat clinic toți pacienții pozitivi izolați la ultimul nivel al centrului. Am stabilit cu domnul doctor că doar o singură persoană necesită spitalizare  pentru o monitorizare atentă a funcției respiratorii. În rest, toți ceilalți au rămas izolați în centru, vor fi monitorizați de medicul de unitate și personalul angajat”, a declarat la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

Un alt focar activ este cel din căminul Alecu Bagdat din Rm. Sărat. Aici, spun autoritățile de sănătate publică, lucrurile evoluează bine astfel că personalul va intra în program normal, renunțându-se la turele de 2 săptămâni.

“La Căminul pentru persoane vârstnice “Alecu Bagdat”, chiar dacă lucrurile au evoluat, am fost și am văzut, am discutat cu personalul, vor abandona tura de 14 zile și vor trece la program normal pentru că 80% dintre persoanele infectate s-au negativat, focarul rămâne deschis pentru că ultima îmbolnăvire a fost înregistrată în urmă cu 3 zile.  Pacienții rămân în centru, fără să-i deplasăm într-o unitate medicală.”

Cel de-al treilea focar activ, și totodată unul dintre cele mai vechi, cel de la Spitalul Județean, Secția ATI, numără 17 cazuri. Nu poate fi închis deocamdată întrucât ultimul angajat confirmat cu coronavirus a fost pozitivat pe 14 septembrie.