Actualitate

Buzăul are, din nou, sectoriști. Care sunt atribuțiile polițiștilor locali din fiecare zonă

În Buzău au reapărut sectoriștii. Este vorba despre polițiștii locali care au fost împărțiți pe zone din oraș pentru a putea fi cât mai aproape de cetățeni dar și de problemele acestora. Decizia a fost luată în primăvara acestui an când a a fost înființat primul birou de cartier, iar de atunci au mai fost amenajate alte două spații astfel că, în prezent, municipiul Buzău deja are sectoriști în 3 mari zone din oraș.

Încă din februarie, Primăria a decis ca municipiul să fie împărțit în 12 mari zone. Fiecărui sector i-au fost împărțiți câte 4 polițiști locali. Aceștia vor patrula zi de zi și vor ține legătura cu cetățenii din zonele respective. În plus, în trei dintre aceste sectoare au fost deja amenajate și birouri de cartier unde, de două ori pe săptămână, polițiștii locali se vor putea întâlni cu locuitorii din zonă pentru a le prelua sesizările.

Până acum au fost amenajate birouri de cartier pe str. Spiru Haret, în vecinătatea blocurilor turn,  într-o fostă centrală termică,  în Micro XIV (tot într-o centrală termică) și Micro V (la piață).

Sorin Trifan, purtător de cuvânt Poliția Locală

Când vor fi în patrulare, polițiștii locali vor avea ca sarcină să verifice și dacă sunt respectate hotărârile Consiliului Local, dacă sunt zone unde gunoiul nu a fost depozitat corespunzător sau dacă se respectă liniștea și ordinea publică.

La rândul lor, buzoienii pot sesiza polițiștilor probleme care vizează, de asemenea,  ordinea și liniștea publică, protecția mediului, inspecția comercială, disciplina în construcție. Birourile de cartier vor fi deschise două zile pe săptămână, în zilele de luni între orele 10.00-12.00 și joi între orele 16.00-18.00.

Prin înființarea acestor birouri, Primăria urmărește o apropiere a polițiștilor locali de comunitate. În plus, sunt în plan și întâlniri ale polițiștilor locali cu asociațiile de proprietari cu scopul de a stabili locurile vulnerarile din fiecare sector.

Polițiștii locali din fiecare sector pot da amenzi pentru neregurlle constatate.

La nivelul secțiilor de poliție, sarcinile de acest tip revin unui polițist de proximitate.