Actualitate

Se înmulțesc cazurile de gripă. Care este mesajul Direcției de Sănătate Publică Buzău

Buzăul continuă să înregistreze cazuri noi de gripă astfel că, în mai puțin de o lună de la confirmarea primului pacient, numărul total al îmbolnăvirilor, raportat de Direcția de Sănătate Publică, a ajuns la zece. Epidemiologii spun că cifrele nu ar trebui să ne îngrijoreze mai ales că starea tuturor pacienților a fost una bună, boala putând fi tratată acasă, cu tratament de la medicul de familie sau specialist, fără să fie nevoie de internare într-o unitate medicală.

Zece buzoieni au fost deja confirmați cu virusul gripal de la debutul sezonului rece. Deși, anul trecut primele cazuri de gripă au fost înregistrate abia spre finalul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie, epidemiologii spun că nu sunt motive de alarmare pentru că formele de boală înregistrate până acum nu au ridicat probleme grave pacienților.

Potrivit epidemiologului șef din cadrul DSP Buzău, Carmen Scântei, cei care s-au îmbolnăvit au fost tineri, cu vârste de peste 14 ani, care s-au tratat acasă. Un alt semn care îi liniștește pe epidemiologi îl reprezintă li faptul că până acum nu au fost raportate cazuri de gripă în colectivitățile de elevi.

Carmen Scântei

De asemenea, procentul de vaccinare antigripală în județul Buzău este unul ridicat, fapt ce îi determină pe reprezentanții DSP să creadă, că deocamdată, există o ”liniște epidemiologică”.

Carmen Scântei, epidemiolog șef DSP

Buzăul a primit până acum peste 26.000 de doze cu vaccin antigripal din care peste 23.000 deja au fost administrate.