Actualitate

Buzăul are, în continuare, printre cei mai mulți beneficiari de venit minim garantat

Peste 165 de mii de români aflați în situație de risc primesc de la stat venitul minim garantat. Potrivit Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, numărul acestora a crescut, în luna martie, cu 289 de persoane. Buzăul se menține în topul județelor în care sunt cei mai mulți beneficiari ai acestui ajutor social.

Astfel, potrivit datelor centralizate ale ANPIS, pe primul loc se situează județul Dolj, cu 10.461 de beneficiari, urmează Bacăul cu 9285 de persoane, Teleorman cu 7756 și pe locul al patrulea pe țară, județul Buzău, cu 7707 beneficiari.

Potrivit datelor furnizate de AJPIS Buzău, cei mai mulți oameni care primesc venitul minim garantat din Buzău se regăsesc în comuna Râmnicelu. Aici, arată AJPIS, numărul beneficiarilor ajunge la 525 de persoane.

Urmează municipiul Rm. Sărat, cu 287 de persoane care au încasat venitul minim garantat în luna martie, comuna Calvini și municipiul Buzău, cu câte 277 de beneficiari fiecare,  comuna Viperești – 252, Buda 217 și Pogoanele 214. La polul opus este comuna Cernătești, unde doar 8 persoane au primit acest ajutor în luna martie.

Situația detaliată a ajutoarelor plătite de AJPIS Buzău în luna martie, pe localități, poate fi găsită AICI.