Actualitate

Buzăul are, oficial, cea mai scumpă apă din țară! Cât costă de la 1 ianuarie

Buzoienii plătesc, începând de anul acesta, cel mai mare preț din țară pentru apa de la robinet. O dată cu actualizarea tarifelor, de la 1 ianuarie, clienții Companiei de Apă Buzău suportă, în fiecare lună, 9,30 lei pentru un metru cub de apă, fără TVA. Dacă adăugăm și TVA-ul, prețul plătit de buzoieni pentru apa de la robinet este de 10.14 lei pentru un metru cub, iar pentru canalizare-epurare, 7,02 lei/mc.

La polul opus, cel mai puțin plătesc locuitorii din Timiș, unde operatorul de apă practică un tarif de 3,52 lei/ mc apă potabilă, fără TVA, adică 3,84 lei cu TVA.

De altfel, cele mai mari tarife din țară se regăsesc în regiunea Sud-Est, vecinii din Brăila și Galați plătind, la rândul lor, prețuri mari pentru apă, respectiv 8,87 lei la Brăila și 8,30 la Galați. Cel mai mic tarif pentru apa potabilă din Regiunea Sud-Est este la Focșani, unde apa costă 7,00 lei.

Prețul apei, la Buzău, va fi modificat, din nou, la începutul anului viitor. 2025 este ultimul an în care, conform strategiei de tarifare a Companiei de Apă, aprobată încă din 2019, prețurile la apă și canalizare trebuie modificate cu un procent exact.

Autorul știrilor

Elena Petre

6 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • HOȚIE!!!! DE CE NU SE SESIZEAZĂ NIMENI DE ACEST FURT DIN BUZUNARELE AMĂRÂȚILOR!!!!
    CE FAC OAMENII POLITICI ALEȘI SĂ NE REPREZINTE?
    DOAR CÂND ESTE AN ELECTORAL IES LA ÎNAINTARE!!!!
    NE-AȚI ADUS IN SAPĂ DE LEMN CU TOATE TAXELE SI MĂRIRILE DE PREȚURI!!!! NU SE MAI POATE TRĂI!!!!

  • Ce au făcut consilierii PNL pentru a proteja interesele cetățenilor ! Nimic! Deci, vina o poarta PNL Buzău pentru inacțiune! Din cauza PNL buzoienii plătesc cea mai scumpă apa din tara, cu 300% mai scumpă decât cea mai ieftina apa!

  • Plătim acest preț pentru a susține salariile anumitor persoane din Compania de apa…rușine…după ce ca suntem un județ sărac…nu exista comparație între Buzău și Timiș…

  • Domnul Toma ce aveți de gând cu prețul apei???? Chiar nu vedeți???? Nu puteți face nimic??? Mai gândiți va puțin! Vin alegerile…….