Actualitate

(Video) Sanitas pregătește o grevă așa cum nu a mai fost: ”Vom face comitete care vor sta la poarta spitalelor. Niciun vizitator nu va intra la bolnavi”

Angajații din sănătate și asistență socială se pregătesc de grevă generală. Mâine va fi luată o decizie la nivel național cu privire la data la care ar urma ca halatele albe să intre în grevă. Până atunci însă, semnalele din teritoriu sunt clare: sindicaliștii SANITAS vor să facă grevă. Peste 95 la sută dintre membrii de sindicat din Buzău au semnat deja pentru declanșarea grevei.

Într-o intervenție la Focus TV, seara trecută, liderul Sanitas Buzău, Grațiela Constantin, a spus că vor o grevă comună, după modelul angajaților din Anglia care, în urmă cu un an, au colaborat și au ieșit în stradă împreună.

”De data asta vrem să colaborăm cu toți angajații din sistemul de Sănătate: cu serviciile de ambulanță,  cu personalul TESA, personalul din asistența socială, cu cei care recoltează sânge. Suntem hotărâți să facem lucrurile ca la carte”, a spus Grațiela Constantin

Principala revendicare a sindicaliștilor afiliați Sanitas o reprezintă deblocarea posturilor. Angajările aprobate până acum prin memorandum nu vor rezolva nimic, spun sindicaliștii, pentru că e nevoie nu doar de medici, ci și de asistenți și personal TESA. Cea mai gravă situație este însă în sistemul de asistență socială, spun sindicaliștii.

Lipsa oamenilor are efecte dramatice, mai spune Grațiela Constantin. Angajații din spitale sunt epuizați și există o tendință fără precedent ca oamenii ce se apropie de vârsta pensionării să își dorească să plece cât mai repede din sistem.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Un asistent medical , castiga , 3000ei , cat o ingrijitoare dintr o gradinita de copiii si o educatoare , are salariul cat al unui medic specialist . Si mai au in invatamant si 62 zile pe an , concediu de odihna ,zile libere de ziua educatiei si ziua invatatorului ,1500 lei trimestrial si ochelari decontati , pentru doar 5 ore/zi muncite . Pentru sanatate nu sunt bani , dar sunt pentru invatamant , unde reziltatele sunt mereu catastrofale ! Rusine guvernantilor ! 👎👎👎