Actualitate

Victorie pentru polițiștii locali în fața Primăriei Buzău. Ce a decis Curtea de Apel Ploiești

Polițiștii locali au obținut astăzi prima victorie în instanță în noul conflict deschis, la finalul anului trecut, Primăriei Buzău. Decizia favorabilă oamenilor în uniformă a venit de la Curtea de Apel Ploiești, acolo unde Primăria Buzău depusese o cerere prin care cerea strămutarea procesului deschis la Tribunalul Buzău la o altă instanță.

Potrivit Oanei Tănăsică, avocatul polițiștilor locali, magistrații Curții de Apel au respins cererea formulată de Primăria Buzău și, ca urmare a acestei decizii, procesul va continua la Tribunalul Buzău.

Oana Tănăsică

Avocatul polițiștilor locali a explicat pentru șansanews.ro faptul că Primăria ar fi invocat ca argument de susținerea a cererii de strămutare a procesului faptul că ”acest litigiu este de notorietate în municipiul Buzău și că au fost scrise multe articole de presă pe această temă și că ar putea fi adusă atingere obiectivității actului de justiție”.

Oana Tănăsică

Următorul termen în procesul dintre polițiștii locali și Primăria Buzău este miercuri, 17 ianuarie. La acest termen, instanța ar urma să se pronunțe cu privire la cererea de suspendare a celor trei hotărâri luate în ședințele Consiliului Local din noiembrie și decembrie care vizează înființarea Direcției Poliției Locale precum și adoptarea noii organigrame de funcționare prin care aproape 180 de polițiști locali își vor pierde locurile de muncă.  Detalii aici.

Amintim că cele trei hotărâri au primit deja avizul Prefecturii Buzău astfel că până la suspendarea lor, printr-o hotărâre judecătorească, acestea își urmează cursul. Detalii aici.