Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL DEPĂȘEȘTE 3.000 DE CAZURI COVID-19! Crește și numărul deceselor

Buzăul a depășit sâmbătă pragul de 3.000 de îmbolnăviri COVID-19 ajungând astfel să numere 3.029 de cazuri de infecție cu SARS–CoV-2 de la debutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică a diagnosticat 33 de buzoieni cu noul coronavirus, iar cel mai mic pacient are doar 8 luni, iar cea mai în vârstă persoană care a primit rezultat pozitiv la testul COVID-19 are 73 de ani.

Aproape jumătate dintre pacienți au fost diagnosticați după ce s-au prezentat, la cerere, în clinicile private, pentru testarea la infecția cu SARS-CoV-2, iar restul bolnavilor au fost diagnosticați ca urmare a probelor prelevate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean, unde s-au prezentat cu simptome specifice bolii.

Din păcate, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate și două decese astfel că numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața după ce au fost infectate cu noul coronavirus a ajuns la 107.

– DECES NR. 106: pacient în vârstă de 83 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău   cu   simptomatologie   respiratorie   medie.   Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pentru  tratament   de  specialitate.  Evoluția  clinică este nefavorabilă, pacientul fiind   transferat   pe   secția   ATI,   unde   a   decedat.   Comorbidități: obezitate, insuficiență circulatorie cerebrală, boala Alzheimer.

– DECES NR. 107: pacientă în vârstă de 89 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău   cu   simptomatologie   respiratorie   severă   și   este internată direct pe secția ATI. Este confirmată cu SARS CoV-2 și, pe fondul patologiei asociate, survine decesul. Comorbidități: fibrilație arterială, stenoza aortica strânsă, edem pulmonar acut