Actualitate Social

BUZĂUL DEVINE RAIUL INFRACTORILOR. Atacuri, violuri. Ce mai urmează? Se impun măsuri

Pe zi ce trece, sentimentul de nesiguranță este tot mai prezent în județul Buzău. Periodic, în județ se înregistrează cel puțin un caz grav, comis cu violență. Numai în ultima săptămână, două angajate al societății de transport în comun din municipiu au fost amenințate cu cuțitul în timpul serviciului, în centrul orașului.

Pe de altă parte, două violuri au fost înregistrate în două comune ale județului. Primul la Movila Banului, unde o tânără a fost batjocorită de doi bărbați, unul dintre ei condamnat și în 2008 tot pentru viol.

Un caz similar s-a înregistrat în noaptea de 16 spre 17 iunie la Valea Rîmnicului. La miezul nopții, un bărbat de 36 de ani a escaladat gardul locuinței unei femei de 73 de ani. A intrat în gospodărie și cum ușa casei era descuiată, a pătruns fără teamă în locuință. A intrat în camera unde se afla bătrâna și cum femeia nu a putut să se apere, a batjocorit-o. apoi i-a furat telefonul și suma de 100 de lei.  A doua zi, femeia i-a povestit fiului său ce i s-a întâmplat. Polițiștii l-au depistat pe agresor iar ulterior magistrații au decis arestarea preventivă a buzoianului pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și viol. Iată ce transmite IPJ Buzău:

”La data de 17 iunie a.c., polițiștii au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că în noaptea precedentă, mama sa, o bătrână de 73 de ani din Valea Râmnicului, a fost victima unui viol în noaptea de 16/17 iunie a.c. Imediat după primirea sesizării a fost constituită o echipă complexă care s-a deplasat la fața locului și poliţiştii au demarat cercetările. În baza semnalmentelor și datelor furnizate de femeie, polițiștii au desfășurat investigații și au stabilit că ar fi vorba despre un bărbat de 36 ani din Grebănu, care a și fost prins de polițiști la câteva ore de la sesizarea faptei.  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul ar fi pătruns, în jurul orei 01.00, în curtea locuinței prin escaladarea unui gard și, ulterior, profitând de faptul că ușa imobilului nu era asigurată a intrat în locuința femeii de 73 de ani. Aici, prin constrângere fizică, bănuitul ar fi întreținut raporturi sexuale cu victima. Înainte de a părăsi imobilul, ar fi sustras și suma de aproximativ 100 lei și un telefon mobil aparținând părții vătămate.  Bărbatul a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și viol și, urmare sesizării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Toate aceste cazuri grave, comise cu violență în județul Buzău, necesită o contraofensivă. Este nevoie de o prezență sporită a polițiștilor și jandarmilor în stradă, pentru ca buzoienii să fie și să se simtă în siguranță,  a declarat recent la Focus Tv fostul comandant al IPJ Buzău, Viorel Ștefu.

De asemenea, a subliniat comisarul șef, este nevoie de luarea unor măsuri ferme împotriva celor certați cu legea, pentru a-i descuraja pe alții să comită fapte de acest gen.

Vezi mai multe aici: http://sansanews.ro/fostul-comandant-al-ipj-buzau-viorel-stefu-spune-ce-politia-nu-poate-da-oficial-e-grav-infractionalitatea-a-crescut-la-tara-chiar-nu-se-poate-asa/