Actualitate

Buzăul, în continuare sub cod galben de vreme rea. Anunțul meteorologilor

După o zi de sâmbătă cu precipitații în tot județul, vânt puternic și temperaturi scăzute, se anunță vreme ceva mai bună. Se opresc precipitațiile, dar nu și vântul.

Sâmbătă a fost o vreme de iarnă autentică. A nins nu doar la munte, ci și în zone mai joase. Drumarii au scos utilajele pe drumurile naționale, dar și pe cele județene, după ce au căzut precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Gospodării din unele localități, cum ar fi Rușețu, au rămas fără energie electrică, însă problema a fost remediată în scurt timp. De altfel, au fost rafale puternice de vânt, seara trecută, la Rușețu.

De asemenea, au mai fost câțiva copaci căzuți din cauza vântului, dar fără pagube majore. Un astfel de caz a fost înregistrat la Râmnicu Sărat.

Buzăul a ieșit de sub avertizarea cod portocaliu de vreme rea, astăzi, la ora 10:00. A rămas în vigoare un cod galben ce vizează intensificări susținute ale vântului, valabil până la ora 18:00.

“În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h. Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h.”

Deși nu vor mai fi precipitații, vremea rămâne rece. Mâine se va încălzi ușor, când maximele vor fi, în general, în jurul valorilor de 10-12 grade, dar de miercuri este prognozată o nouă răcire.

Etichete