Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

BUZĂUL ÎNREGISTREAZĂ APROAPE 70 DE CAZURI NOI COVID-19. Doi bătrâni infectați cu coronavirus și-au pierdut viața

coronavirus

Buzăul înregistrează duminică aproape 70 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 66 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. 35 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 84 de ani.

Numărul buzoienilor diagnosticați cu COVID-19, de la debutul pandemiei și până în prezent, a ajuns la 7861, iar cel al deceselor la 204. Două decese în rândul bolnavilor COVID-19 sunt raportate duminică.

-DECES NR. 203: pacientă în vârstă de 82 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, diabet zaharat tip II.

-DECES NR. 204: pacient în vârstă de 89 se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea sa de sănătate se agravează și survine decesul. Comorbidități: demență senilă, boala Parkinson, cardiostimulare permanentă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială.