Social

Buzăul înregistrează un nou caz COVID-19. Sunt date îngrijorătoare

Buzăul înregistrează încă un caz de coronavirus, al 21-lea. De această dată, nu mai este vorba despre o persoană care să fi stat închisă, în izolare la domiciliu sau în carantină instituționalizată, așa cum au fost ultimele cazuri confirmate, ci despre un bărbat din municipiul Buzău, care a circulat liber, intrând în contact cu mai multe persoane,  până a început să prezinte semne de boală. Bărbatul este contact al unui caz confirmat din Ialomița, județ unde se înregistrează 214 cazuri de COVID-19, mai multe decese iar orașul Țăndărei este sub carantină.

Potrivit Prefecturii Buzău, cel de-al 21-lea bolnav de coronavirus este un bărbat de 41 de ani din municipiul reședință de județ. A avut simptomatologie ușoară și s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secția Pneumofiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din București a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul ”Victor Babeș” din București întrucât radiografia pulmonară efectuată a arătat că plămânii pacientului nu arată prea bine.

Imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soției și celor doi copii, care au fost plasați în izolare la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților pacientului.

Din datele deținute până acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din județul Ialomița.

Mica Publicitate