Actualitate SĂNĂTATE Social

La cât va ajunge darul la nunți și botezuri, după 15 mai, cu toate cheltuielile de organizare în plus! Se vor schimba obiceiurile! Gata cu horele

Pandemia a dat peste cap planurile tinerilor care-și programaseră nunta, anul acesta. Din 15 mai, autoritățile anunță relaxarea măsurilor impuse de coronavirus, însă vor fi permise și nunțile ori botezurile? Într-o postare recentă pe facebook, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că se va lua o decizie, în acest sens, la jumătatea lunii, în funcție de evoluția epidemiologică, însă și dacă vor fi permise nunțile, acestea nu se vor organiza așa cum suntem obișnuiți, cu sute de invitați, ci într-un cadru mult, mult mai restrâns. În plus, tot conceptul de nuntă cu care românii sunt obișnuiți se va schimba, radical.

În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, din 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât și cum, va fi o analiza absolut științifică făcută de către epidemiologi și de infecționiști. Analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, a spus ministrul Vela.

Despre cum vor arăta nunțile și botezurile, dar și la cât se va ridica darul, în vremuri de pandemie, citiți AICI