Actualitate

Buzăul, locul patru pe țară la incendii necontrolate. DSU, felicitări pentru pompierii buzoieni

Județul Buzău a ajuns într-un nedorit clasament , fiind pe locul patru pe țară după numărul mare de incendii de vegetație. De la începutul anului, s-au înregistrat peste 360 de incendii pe raza județului, fenomenul fiind în dinamică.

Numai în week-end, în timp ce pompierii au fost chemați de acasă să stingă incendiul de la Breaza, alte patru localități- Râmnicu Sărat, Mărăcineni, Poșta Câlnău și Podgoria-se confruntau cu incendii.

La Breaza, după ore bune de luptă cu flăcările și o mobilizare fără precedent în ultimii ani, incendiul a reizbucnit, astfel că, duminică dimineața, două aeronave Spartan au venit în ajutorul forțelor de intervenție și au reușit să lichideze flăcările. Bilanțul final indică 300 de hectare de vegetație uscată mistuite și 56 de hectare de pădure de pin (50 pe raza comunei Breaza, 6 pe raza comunei Pietroasele).

La finalul misiunii, Departamentul pentru Situații de Urgență le-a transmis felicitări salvatorilor care au luptat cu flăcările o noapte și o zi:

”Timp de aproape 30 de ore, pompieri  din trei județe și din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani (USISU) au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a afectat peste 56 de hectare de pădure și 300 de hectare de vegetație uscată.” se arată într-un mesaj de pe contul de Facebook al DSU.

Postarea se încheie cu felicitări și mulțumiri:

”Vă felicităm, dragi colegi, pentru tot ce ați făcut pentru limitarea și stingerea incendiului și mulțumim, și pe acestă cale, Ministerului Apărării Naționale pentru sprijinul permanent pe care ni-l acordă.”